Sommarsolstånd, månförmörkelser i Tvilläfta

Jag funderar en hel del på ritualer, affirmationstänk och projiceringar med målbilder. Kan inte riktigt få ihop allt som jag inspireras av och hur man förhåller sig till dem. Kanske är det just så idag att man befinner sig i ett noll-läge. Nolläget mellan Tvillingen och Kräftan. Får att aktivt delta i lättsamt, påhittiga men ändå intressant djupa konversationer och att vi nu varsamt skrida in i familjens och hemmets famn.

När man är född direkt i början på ett tecken eller slutet så känner man av den andra karaktären.  Man kanske kan kalla sig en TVILLÄFTA (tvilling och kräfta) – när solen slår om till kräftan men har karaktären tvilling känns närvarande.

Det mest fantastiskt med Tvilläftan är naturlig mix av snabb, flyktig Tvillingenergi i kombination med långsam, omsorgsfull Kräftenergi. Personligheten som där här är både lätt och ljus men som samtidigt är förmögen till djupare engagemang.

Det här stämmer även med alla planeternas placering både i tecken och såklart hus. Här kan man till och med säga att husens placering är baserat å tidigare erfarenhet. Vad man valt att jobba med eller vad man kan ta emot och hantera baserat på tidigare livserfarenhet. Den tanken tycker jag är oerhört intressant. den känslan runda tankarna fick mig att gräva djupare i Astrologi från början…

Två gånger om året vandrar vi mellan norra och södra hemisfärens tider som ger oss den kortaste och den längsta natten, det sker vid kräftans och stenbockens noder.
Två gånger om året vandrar vi mellan norra och södra hemisfärens tider som ger oss den kortaste och den längsta natten, det sker vid kräftans och stenbockens noder.

Solstånden inträffar två gånger om året då jordaxeln lutar som mest in mot eller bort från solen. På norra halvklotet är sommarsolståndet den tidpunkt då jordaxelns lutning gör att solen står som högst på himlen och därmed är uppe längst.  Solen befinner sig alltid rakt ovanför någon punkt på jordens yta. Denna punkt ”vandrar” ett varv runt jorden varje dygn. Om man föreställer sig att det då ritas en cirkel runt jorden, så förflyttar sig denna cirkel med årstiderna. När det är sommarsolstånd är den på Kräftans vändkrets. Kräftans vändkrets är alltså den nordligaste breddgraden där man kan uppleva solen i zenit. Stenbockens vändkrets är den sydligaste breddgraden där man kan uppleva det. 

Månförmörkelse uppstår när fullmånen flyttar in i skuggan bakom jorden. Jorden lutar cirka 5 grader i månen bana runt jorden så det är särskilda omständigheter för en  månförmörkelse. Det är bara vid fullmåne när solen, jorden och månen ligger exakt i linje för att månen ska skära elliptiskt i jordens bana runt solen. Vi kommer kunna se total månförmörkelse i Sverige den 20 november 2020.

Nu i juni när vi befinner sig den längsta natten direkt i måneklipsen precis i ändringen från solen i tvillingarna till kräftan och styr oss mot mer introperspektivt och påvisar en extra kraft att se om vårt hus, familjen och ta hand om dem och det. Vila, dra dig tillbaka med de närmsta runt dig. 

I nordiska hedendomen är DAG sommarsolståndets runa, det livgivande och närande ljusets runa. Dag är en välgörande kraft, ljus och helande. Sommarens och dagens ljus ger livet glädje och får människor att känna sig till freds. Runans form kan liknas vid en evighetssymbol (en liggande åtta) och det handlar om tillvarons och existensens enhet och kontinuitet, grunden för vår trygghet. 

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #stjärnor

……………….
I Sverige har sommarsolståndet under en lång följd av år alltid infallit den 21 juni. I år 2020, som är skottår, inträffade dock sommarsolståndet strax före midnatt den 20 juni och fortsätter så resten av det här århundradet alltid den 20 juni under skottår. Sommarsolståndet markerar årets längsta dag och kortaste natt. I praktiken förändras dock nattens liksom dagens längd ytterst lite under några veckor kring solstånden.

Vintersolståndet

Vintersolståndet infaller den 21 december under skottår samt även det andra och det tredje året i skottårscykeln. Det fjärde året i skottårscykeln infaller vintersolståndet den 22 december.
Vid vintersolståndet går solen överhuvud taget inte upp norr om polcirkeln, även om det blir något ljusare på dagen.
Det finns en årlig gång i dagens längd. På sommarhalvåret ökar dagslängden med latituden. På vintern minskar den med latituden och vid dagjämningarna är dagarna ungefär lika långa över hela landet, delvis källa: SMHI

View this post on Instagram

Solstånden inträffar två gånger om året då jordaxeln lutar som mest in mot eller bort från solen. På norra halvklotet är sommarsolståndet den tidpunkt då jordaxelns lutning gör att solen står som högst på himlen och därmed är uppe längst. Solen befinner sig alltid rakt ovanför någon punkt på jordens yta. Denna punkt "vandrar" ett varv runt jorden varje dygn. Om man föreställer sig att det då ritas en cirkel runt jorden, så förflyttar sig denna cirkel med årstiderna. När det är sommarsolstånd är den på Kräftans vändkrets. Kräftans vändkrets är alltså den nordligaste breddgraden där man kan uppleva solen i zenit. Stenbockens vändkrets är den sydligaste breddgraden där man kan uppleva det. . Månförmörkelse uppstår när fullmånen flyttar in i skuggan bakom jorden. Jorden lutar cirka 5 grader i månen bana runt jorden så det är särskilda omständigheter för en månförmörkelse. Det är bara vid fullmåne när solen, jorden och månen ligger exakt i linje för att månen ska skära elliptiskt i jordens bana runt solen. . Vi kommer kunna se total månförmörkelse i Sverige den 20 november 2020. . Nu i juni när vi befinner sig den längsta natten direkt i måneklipsen precis i ändringen från solen i tvillingarna till kräftan och styr oss mot mer introperspektivt och påvisar en extra kraft att se om vårt hus, familjen och ta hand om dem och det. Vila, dra dig tillbaka med de närmsta runt dig. . I nordiska hedendomen är Dag sommarsolståndets runa, det livgivande och närande ljusets runa. Dag är en välgörande kraft, ljus och helande. Sommarens och dagens ljus ger livet glädje och får människor att känna sig till freds. Runans form kan liknas vid en evighetssymbol (en liggande åtta) och det handlar om tillvarons och existensens enhet och kontinuitet, grunden för vår trygghet. . . ✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨ . . . . ☀️♊️ #astrologylove #fullmoon #mooneclips #sommarsolstånd #gemini #cancer #tvilling #kräfta #viking #midsommar #dag . . . #astrologyanette #astroreading #lifemapping #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #stjärnor

A post shared by Astrolog Coach Anette Nordvall (@astrologyanette) on

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: