Äg energin – Merkurius direkt i Kräftan

Nu vänder Merkurius till “direkt” den 12/7. Det tar nog några veckor innan vi kommit ifatt oss och att vi kan fortsätta känna oss sega och vaksamma. Hoppas du har gett dig tiden att tänka “hjärta” och nyttjat kunskapen att besluta mer kontrollerat och varit lite varligare i vad du gjort men framförallt vara du känner om besluten. Lite som om du haft möjlighet med två veckors ångerrätt.  Föreslår framåt att du nyttjar tiden med Merkurius som direkt att använda känslor som grundlighet.

Håll dig själv upptagen och ha positiva, friska tankar –  undvik frustration för onödiga utbrott. Var produktiv och gör för att njuta av tiden.

Under veckorna som gått har många  säkert upplevt uppskjutningar av saker som ska ske, försening i res- och tidtabeller, inställda uppdrag, och framförallt svårt med kommunikationen. Det kan absolut vara tekniska produkter som datorer och telefoner men främst dem eller du i uttrycksformer som har trasslat mest. Förslaget är att blir en bättre lyssnare, du vet två öronen och en mun. Att sakta ner och ge dem runt dig den uppmärksamheten som är deras rätt.  Lycka till med insikten och hur du hanterar sommarledigheten i fortsatt Kräfta-läge i en vecka till. Familjen, hemmet, det jag gillar runt mig. Hur uttrycker du dig? Magisk tid under sommaren. Ärlighet är det som är gäller kanske framöst för dig själv. Var är du som bäst. Hur hanterar du ditt vatten? Vatten speglar känslor, omsorg, och hjälpande.

När vi från jorden ser att Merkurius går tillbaka, så är det från vårt perspektiv från jorden 3-4 ggr om året kring 3 veckor i taget. Merkurius är kommunikationen, din kommunikation. Som baseras på de 12 stjärntecken.  

Vet du var är din Merkurius ligger? Det bygger en unik känsla och kunskap som är frigörande och förklarande hur du kommunicerar. Boka din tid för läsning så berättar jag mer för dig om dig!
Skriv med hjärtat, läs - Reflektera med hjärnan
Mercury direct – photo NASA

Hur tar Du energin av Merkurius framåt i Kräftan?

Några råd till Dig för Dig:

Börja med dig själv – Utöva självhjälp. Viktiga är att skapa balans framåt speciellt med Kräftan i solen att skapa din inre balans. Lite som att sätta på sig syrgasmasken först  och barn och andra efter att du är säkras. DU är inge  god hjälp om du inte själv har din egen sinnesro återställd. Våren har varit oerhört påfrestning. Rensa ditt eget hjärta först – vad vill du?

Sätt upp känslomässiga gränser – Samla inte på dig mer. Det är skönt med gränser, det ger dig möjlighet att städa upp sådant som skaver och lägg bort dem men var noggranna med att inte samla på sådant som inte är relevant – längre. Det gäller saker, känslor med andra och sådant du håller fast vid om inte är produktivt. Vilka gränser får du från andra? Tolka dem och förstå hur du formar dig framåt. Vad känner du? Det är viktigt att aktivt utöva gränsdragning, och samtidigt uppmuntra andra till detsamma. Vilka råd ger du då andra? Förstå dem och använd dem själv.

Stärk dina egna inre grunder – principer att leva efter. Kräftan är kraften i din core/ kärna, det inre fundamentet som stärker dina värdegrunder. Det ska du fortsätta jobba med när Merkurius går direkt. Det är helande att släppa tidigare tankemodeller och tänka mer med både hjärta och hjärna i skenet av annat ljus med nya perspektiv. 

Skriv om dina känslor – med perspektivet “skriv och bränn” Kan kännas både ovant och svårt i början att skriva men ju ärligare du är i texten, det du verkligen känner och tycker.  Det är frigörande att skriva ner vad du verkligen upplever. Du tömmer huvudet men framför allt så får du lasta av känslorna och känna om. Låt det bara flyta på. Tänk inte på rätt eller fel, kan man säga detta eller skriva det. Vad händer om… Jo det är dina ord och dina tankar, för dig och ingen annan. Du kommer bli förvånad vilka klarheter, insikter och uppvaknade som kommer ur det. Njut.

Håll koll på dina drömmar – vad drömmer du? Vattentecken som Kräftan är i kan relatera till intuition och drömmar – Vad betyder intuition för dig?  VI kommer säkerligen känna oss tröttare pga Merkurius de kommande veckorna och det kan intensifiera drömmar och känslomässiga kopplingar. Se till att hitta plats för reflektioner och utväxling – Notera, skriva ner, reflektera.

Hämta hem Merkurius – Energin och kommunicera. Berätta vad du upplever, känner och tycker under de närmsta månaderna. Håll mer öppen och ärlig kommunikation över lag. Det bör ge dig både hälsosammare relationer men framförallt tydligare och bättre vänskaper.

Hjälpsamt att veta är att Merkurius möter kvadrant med Mars i Väduren. Mars  gillar ju att vara i Vädurenergi och kan lätt flamma upp i både impulsiva och aggressiva utlopp. Se till att fånga in elden hantera den, medvetet och innan utloppen sker. Är du född med solen i eldtecken och speciellt Väduren borde du känna vibrationen av Mars-energin. Var medveten och hälsosamt stig tillbaka lite och känna igen överreaktioner. Hålla energin under hälsosam kontroll – det är en produktiv och välgörande energi. Rådet är att det inte får övertaget. Använd hjärnan och hjärtat – lyssna och reflektera. Äg energin – var inte ägd av den.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: