Uranus är rebellen i oss – det är dags att reagera och agera

Uranus i retrograde i Oxen från den 15 augusti (16:26 CET). Det är tillsammans med Jupiter, Saturnus, Pluto och Neptun (och Chiron). Retrograd betyder Återblick och Energi skifte (samtidig som lejonportalen astrologiskt öppnar) och Alltid tid för inre arbete, en aktiv reflektion och återblick på vad som gjorts, eller inte… Tiden är till för att se över det som gjorts och gå igenom vad som inte gjorts och göra om – göra bättre. 

Vi har redan ställts inför oväntade utmaningar för vår överlevnad som har skakat upp vårt värdesystem. Allt om hur vi förhåller oss till oss själva och vad vi uppfattar är våra grundläggande behov. Under de närmaste åren kommer vi att gå djupare in i process. Ta aktiva beslut som gör att du sedan rör dig framåt i din sanning.

Uranus handlar om plötsliga störningar och förändringar som öppnar upp det okända och inkluderar den oändliga potentialen om möjligheter. En del kommer det att kännas som att konfronteras med total osäkerhet och medför rädsla och och okontrollerade utmaningar och skrämmande process. För andra en spännande utvecklande inre resa – med yttre konsekvenser.

Övergången till Uranus i Oxens stjärntecken inspirerade oss att upptäcka nya sätt att leva, experimentera med alternativa sätt att äta, organisera matsystemet, odlingssystem, husbygge, självhushållning, och att interagera med naturens ecosystem. En sak är säker: vi kommer att upptäcka krafter inom som vi inte visste att vi hade.Uranus in Taurus – Art: Virginia Rosenberg

Sanningen är att det ingen födelsestjärnkarta är den andra lik – det vill säga om du inte är född på exakt-exakt samma tidpunkt på exakt-exakt samma plats som någon annan (vilket är möjligt). Men ändå är aspekterna av din unika födelsestjärnkarta extremt personliga och olika tros det. Med det sagt så är det några aspekter som delas av hela generationer. Placeringen av Uranus är en av dem.

Uranus tillbringar ungefär sju år i varje tecken – vilket innebär att det tar planeten närmare 84 år att ta sig genom hela zodiaken. En generation som delar Uranus i samma tecken håller ofta negativ inställning om hur generationen före och efter förhålla sig till de uraniska värdeorden – frihet, individualitet, protest, och social rättvisa i hur de har verkat och hanterats under respektive generationer. 

Även om generationsskillnader är oundvikliga – så växer vi upp under olika omständigheter. Speciellt med tanke på politiska förändringar, landsstyre, och tekniska framsteg. Om något sticker ut med Uranus, i synnerhet, så är det hur planeten greppar en hel åldersgrupp/ åldersgeneration som nu gör uppror, demonsterar – både fysiskt och verbalt agerar i stora grupper och rörelser runt gemensamma orättvisor och neglekt. Det är fascinerande att studera Uranus i astrologi för vilka som är socialt involverade i protester och social rättvisa idag och vilka ämnen och områden för aktivism och att det bara finns Planer A som triggar.  

Generationen vi ser kämpa på dagens frontlinjerna för Social rättvisa och Miljö är blandat men med stor tyngd på yngre generationen Millennials och Generation Z (respektive 16-30 år) och de har Uranus i antingen Stenbock, Vattumannen eller Fiskarna som generationsplacering. Fascinerande. Oändligt spännande utveckling. Älskar det.

Prometheus Brings Fire by Heinrich Friedrich Füger. Prometheus brings fire to mankind as told by Hesiod.

Uranus: Uppväckelsens kraft associeras med den mytologiska Prometheus. Prometheus stod emot gudarna och stal elden – den kreativa kraften och gav den till mänskligheten. Prometheus* mod att stjäla elden och ge den till oss gav som vi vet oanade utvecklande möjligheter, vilket skulle stå honom dyrt. Källa: *wikipedia

Uranus, precis som Prometheus, är känd för att vara upprorisk och trotsande: det motsvarar den radikala bekräftelsen av mänsklig frihet.  Uranus är den kraft som uppmuntrar oss att göra uppror och bryta oss loss från ohållbara tankesätt, propp-tänkande och föråldrade metoder.

ELD representerar en helig symbol och utgör FÖRÄNDRINGEN av elementen. Eld värmer och upplyser oss, det kan vara ett krigsvapen, det kan vara förödande, men ändå rena och rena oss, det eliminera det som gör ont. Eld representerar medvetenhetens låga, den kunskap som stärker oss själva. 

Fyra Element är Vatten, Luft, Jord, Eld
Fyra Element är Vatten, Luft, Jord, Eld.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: