Välkommen till Virgoland/ Jungfrutiden fokuserar på god hälsa och sunt förnuft.

Ordning och reda, hälsa och välmående kan man sammanfattade tiden vi har framför oss, kort och gott. Jungfrun träder fram i SOLEN den 22/23:A AUGUSTI och fram till 21/22:a SEPTEMBER i år. Nu kommer vi in i fasen på året om ärlighet, hårt arbete, noggrannhet, fysisk hälsa och välbefinnande.

Karaktärsdragen för Jungfrun en som ger ärlighet med öppet hjärta. Alltid med en känsla av att de aldrig har gjort det helt perfekt, de analyserar (läs: överanalyserar) och upplever att de sällan når önskat resultat. Specialister på magiska listor, och lista på listan. Vilket gör att de ofta tar på sig på tok för mycket.  Alltid redo för intelligenta konversationer, bra på detaljer, planering, förfining och perfektion och aktiv kritiker mot sig själv att inte göra bra nog ifrån sig och känna tillfredsställelse att komma vidare. 

Det gäller det att se skillnaden mellan bedömning och uppfattning. Vara tydlig och precist levererar än aldrig få klart Med bästa Intentioner och renaste hjärta och hjärna – likt en ”Jungfru Maria”. 

Intressant är att Jungfrun har en ordning som för andra ofta kan verka oklar och annorlunda än man förväntat sig. Det finns en nattlig respekt och kärlek till listor – här kan man ofta känna igen sig. Jungfrun i sällskapet och som en evighetsmaskin – att det uppstår en lista på listan, osv. Grundtesen är att GÖRA och GE. 

Medeltida avbildning av Jungfrun – med kvist av vete

Placerad i Jordens element är JUNGFRUN känd för sin praktiska inställning till livet, vilket manifesterar sig i dessa personlighetsdrag.  Analytikern – att ge och vara till tjänst. Perfektionist, lojal och samtidigt research/ informationsuppsamlare. Emellanåt kan det bli för mycket, vill inte kalla det “gnäll” men typ – kritiska tankar om otillfredsställande punkter hos andra, och t o m sig själva. Kan inte – vill inte; eller bara tar på sig för mycket att det inte kommer någon alls till rätta. Outgrundad känsla av misslyckande i leverans eller slutförande – dra ner på kraven och gör det som behövs. Tydlighet mot sig själv och mot andra och vad som ska levereras och var nöjd med det precis slutförande.

Jungfrun är även det sjätte huset (så för planeter som hamnar här) så handlar det om fysisk och fysiologisk hälsa. Äta rätt, och framförallt köpa rätt – från rätt butik eller eko-kollektiv. Mycket ordnade och strikta rutiner och tankemönster. Älskar att matcha, kläder, färger, och se till att allt är i ordning, efter Jungfruordningen. Som flera av oss kanske inte helt är med på.

Astrologiska zodiakhjulet - markerad Jungfru

För skojs skull gör jag ett listat format – passar Jungfrun rätt bra

TIO positiva Jungfru-drag  – 

1. Logistiskt – Jungfrun kommer att gå igenom alla tänkbara utvägar innan beslut fattas och går igenom alla vinklar innan de har lösningen på problemet.

2. Hårt arbetande – Jungfrun vet att goda sakerna kommer till dem som förtjänar det. De ger sömnlösa nätter för att få allt arbete gjort i tid vilket inte går obemärkt då många beundrar jungfruns engagemang.

3. Konstnärlig – Jungfrun är kreativ och använder konst som en flykt till sina problem och uttrycker sig genom musik, dans, skådespeleri och konst.

4. Observant – Jungfrun har ett fantastiskt minne. Kommer ihåg och tar upp saker som händelser från barndomen, som de flesta inte kommer ihåg. Återkopplar gamla minnen som fick dem att må bra, vilket resulterade i att andra ler.

5. Trofast – är du del av deras romantiska liv kommer de att visa dig att de är ett av de mest trogna tecknen som finns. De sviker dig inte och har bara ögon dig. Du säger: ”hoppa” och de kommer frågar: ”hur högt”, utan tvekan. Trogen och långsiktig.

6. Snälla – fylld med kärlek och tillgivenhet till andra, alltid. Deras hjärtan är vänliga och ödmjuka, eftersom de alltid försöker hjälpa allt och alla i livet.

7. Tålmodig – och ser det goda i människor och ger många skäl att inte misstro andra, även om det vanligtvis finns en gräns för hur länge de är villiga att vänta.

8. Ansvar – ger du en Jungfru instruktioner, kommer de troligtvis att uppmärksamma detaljer och följa instruktionerna till punkt och pricka. De tycker om ansvar för situationer och lämnar inget blad ovänt. De vill att personen som gav dem instruktionerna får rätt svar tillbaka.

9. Pålitlig – vill att alla ska veta att de alltid är där för att hjälpa till oavsett vad. Den första som svarar på ditt samtal och den sista som lämnar nödsituationen.

10. Blygsam – och naturligt ödmjuka. Vill bli sedda som jordnära personer. Andra är fokuset före jaget. De är stolta över sina prestationer och sällan känslokalla.

Såklart finns det alltid motsatsen – liksom med alla stjärntecken, är inte allt om en Jungfru persika. 10 mindre fördelaktiga jungfruliga personlighetsdrag.

1. Observant – minnet är bra i många fall men kan orsaka ångest och oro.

2. Kritiskt tänkande – går åt båda hållen och kan vara kritiska mot andra.

3. Envis

4. Kontrollerande – behöver lära sig att tagga ner

5. Alltför frågvis

6. Lättfrustrerad

7. Älta – övertänker

8. Alltför oberoende

9. Lättirriterad

10. Petig – eget hämmande framåt…

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: