Rak och tydlig – sex planeter i jordtecken

30 augusti är det fullt upp på himlavalvetVenus mittemot Pluto från kl 15:30 CET och Merkurius är mittemot Neptunus från kl 20.43 CET. Dessa exakta aspekter varar bara en dag, men vi kommer att känna deras inflytande igenom veckan.

Venus in Kräftan har redan bildat en opposition mot Jupiter i Stenbocken från 25 augusti, där kommer att motsätta sig Saturnus i Stenbocken den 2 september, bara några timmar efter Fullmånen i Fiskarna. Efter fullmånen kommer vi sannolikt att hitta en lösning och få klarhet kring några av de frågor som vi har ställts inför sedan 25 augusti.

Venus mittemot Pluto och Merkurius mittemot Neptunus kommer att påverka hur vi relaterar och kommunicerar med andra och med oss ​​själva. Dessa aspekter kommer att påverka vår uppfattning om verkligheten och de människor som ligger närmast oss. De kan komma med några dagar av missförstånd och mental förvirring, men de ger oss också utmärkta möjligheter att känna oss själva och andra bättre.

Oppositioner är aspekter av polarisering och nödvändig konfrontation: de involverade tecknen som naturligt uttrycker motsatta och sammanhängande egenskaper, den ena kan inte existera utan det andra. Tanken är att vi ska lära oss av erfarenhet vi går genom. Aspekter är familjedynamik, vårt sociala liv och intima partnerskap: oppositionen involverar alltid andra människor, därav en viss projektion. Syfte är att låta oss bli medvetna om de delar av oss själva som vi inte är medvetna om och som reflekteras tillbaka till oss med andra människor.

På grund av den exakta motsättningen mellan Venus och Pluto kunde vi tydligt se polarisering, maktkamp eller meningsskiljaktigheter, medan Merkurius mittemot Neptunus kan medföra kommunikationsproblem och missförstånd. För att få ut det mesta av oppositionens energi är nyckeln alltid att hitta balans och kompromiss, vilket ger utrymme för de involverade planetariska energierna.

Venus mittemot Pluto – att lära dig att känna dig trygg. Venus är kärlekens planet och speglar den huvudsakliga dynamiken som pågår i våra relationer med andra och med oss ​​själva. Venus samspelar också med våra värderingar, våra talanger, vår kapacitet, vår självkänsla och vem vi faller för.

Hitta och känn dig trygg – Hur värderar du trygghet?

Pluto är också känd som underjordens Gud där den här avlägsna planeten symboliserar våra omedvetna önskningar, sårbarhet och beteendemönster. Pluto, som styr Skorpionens tecken, ger oss möjligheten att utveckla och förändra individen radikalt – men bara om vi vågar känna och se in i mörkret. Pluto visar hur vi omedvetet försöker skapa en känsla av säkerhet och trygghet genom beteenden vi lärt oss som barn.

När Pluto är i vinkel till Venus finns det ett betydande tryck för att förändra vårt sätt att relatera till varandra och oss själva. Venus är nu i Kräftans stjärntecken och uppmanar oss att söka familjära och givande möten för att och både skapa harmoni och balans i vårt personliga och professionella liv.

Med Venus-Pluto-oppositionen sker i Kräfta-Stenbocks-axeln kan den spelas i vår familj, mellan oss och de människor vi lever med, eller mellan oss och våra kollegor eller affärspartners. Den värsta manifestationen av denna aspekt kan vara att manipulera andra, eller utlösa skuld eller maktspel. Det här händer mer ofta om vi tidigt lärt oss att det här är enda sättet vi känner till. Om du känner till de mörkare underströmmarna, var särskilt uppmärksam på ditt instinktiva beteende under dessa dagar. Du kanske inser att det finns en maktobalans mellan dig och en annan person och avslöja mönster du lärde dig i barndomen som inte tjänar dig längre. Genom denna motstånd kan också rädslor för övergivande, osäkerhet kopplat till låg självkänsla och kroppsuppfattningar utlösas: om vi är redo att göra jobbet har vi möjlighet att till fullo läka denna dynamik.

Merkurius är mittemot Neptunus: Vad är verkligt och vad som inte är Merkurius är planeten för logik och intellekt, för kommunikation och kritiskt tänkande som symboliserar vår vänstra hjärna, information och data vi samlar in och organiserar och hur vi uppfattar världen omkring oss. Neptunus har en helt annan energi som bygger upp vikten av mystik och andlighet. Drömmar och villkorslös kärlek är del av planeten baserat på Havets Gud som gör det omöjligt för linjärt tänkande. Neptunus handlar om subtila känslor, känslor och intuition.

Båda planeter står mitt emot varandra försvårar det att förstå och vad sanningen är och i vilken utsträckning vår uppfattning om verkligheten återspeglar vad som faktiskt sker. Vi kommer sannolikt att känna denna aspekt mer intensivt, eftersom både Merkurius och Neptunus är i sina upplyfta stjärntecken- Merkurius i Jungfrun och Neptunus är i Fiskarna, och fortsätter sin retrogerande bana.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: