JungfruSupermånen kommer som trilling

Den 17 september 2020 är starten för nymåne på Jungfrunhimlen och är mörk. Nymåne lovar – nystart eller en ny början. Jungfrun är skördens tecken och den här är en särskilt ”manifesterande” nymåne då den är vackert upplyft och medgörlig med positiva aspekter till de andra jordtecknen Stenbocken och Oxen.

Nymånen i Jungfrun betraktas som en Supermoon, eftersom månen kretsar närmare jorden: det korta avståndet mellan oss och månen kommer att förstora och intensifiera effekternas inriktning. Den följs upp av två till i samma intensitet igen. Den 16 oktober (nymåne i VÅGEN) och den 15 november (nymåne i SKORPIONEN) kommer också att bli supermånar; här kommer månen att vara ännu närmare oss med 367 223* km och 361 435* km från jorden… De här sällsynta Supermånarna förbereder oss för den kosmiska portalöppningen till den totala Solar Nymåne Eclipse i Skytten som möter oss den 14 december.

Tiden går – det är faktum.

Jungfruns självförsörjning och sunt förnuft är bokstavligen betydelse av ordet ”jungfru”, som ända tillbaka till romartiden. Jungfru eller “virgin”, var ett ord som används för att beskriva en person som var/är självförsörjande – någon som inte behöver någon eller något för att vara fullständig.

Nymånen i Jungfrun påminner oss om att vi inte alltid behöver någon annan för att göra oss hela och att vi kan hitta de resurser vi söker och behöver inom oss själva.

Jungfrun styrs av Merkurius, sinnets planet. Merkurius styr både Tvillingarna och Jungfrun. Merkurius uttrycker sig muntligt i lufttecknet Tvillingen, och arbetar kroppsligt genom jordtecknet Jungfrun. Delvis därför som Jungfrun styr av magtrakten – den så kallade “andra hjärnan”. Det är här vi synkar våra ‘magkänslor’. Du kanske tror att magkänslor är någon woo-woo, andlig typ, och enbart intuition – men i själva verket är det vår Jungfrukropp, som bara ”vet” vad som är vettigt och rätt. Om det finns ett ord som kan beskriva Jungfrun, skulle det vara sunt förnuft. Jungfrun har den otroliga gåvan att veta vad som är rätt eller inte med förmågan att snabbt förstå läget och göra bra bedömningar – vara praktiskt på ett förnuftigt sätt, precis det som behövs i världen nu.

Jungfru i nymåne

Utmaningen är att Nymåne triangulerar Jupiter, Saturnus och Pluto som under de senaste månaderna verkligen har omskakat oss genom de yttre planeterna i Stenbocken. Ihop med kvadraturen Mars i Väduren skapar är inte alls varit hjälpsamt. Solen är i harmonisk aspekt till dem vilket hjälper hitta vägen fram rill minst motstånd för att integrera energier, så att något konstruktivt kan komma ut av utbytet.

Nymånen in Jungfrun öppnar upp för att hitta nya lösningar på gamla problem. Helt normalt att känna sig överväldigad och välja baksätet under  större delen av 2020 besvärligt påtagliga yttre planteras förflyttning genom.

Jungfrunymånen är här för att säga: Vad kan jag göra? Hur löser jag dagens utmaningar? Vilket är det mest praktiska att göra för att göra allt bättre?

Jungfrun är besatt av att analysera allt och hitta lösningar på problem. Samtidigt ett föränderligt tecken som trivs i kaos på ett superpraktisk sätt. När alla andra är i förtvivlans höjder kommer Jungfrun flitigt att rensa upp röran. Var uppmärksam och ta inte på dig för stor kostym. Se till att du har målet klart för dig. Annars kan du lätt hamna i ett prestationsvacuum. Jungfrun baksida är att ta på sig för mycket.  Du kommer sannolikt att känna att det är lättare att göra listor och få ordning och struktur. Utmärkande är att aldrig riktigt känna att det som gjorts någonsin är eller blir riktigt bra.

Nymånen i Jungfrun har vi 6 av 10 planeter i jordtecken. Jordtecken är såklart jordliga, praktiska, och realistiska. Kan vara rätt lata men älskar vackra saker, underbara dofter, matcha vackert med härliga middagar med goda vänner och samtidigt praktiska detaljer. Det här är fantastiska nyheter om du vill hitta lösningar på problem och få saker gjorda.

Nymånen är motsatt Neptun – Kaos mot Ordning. Ordning mot Kaos. Nymånen gör verkligen motstånd med Neptunus i Fiskarna när genomgången ofta ger en annorlunda känsla. Det är då vi inte förstår hur Neptune fungerar och försöker överlista det. Och vi vill inte göra det med Neptunus (eller Pluto) – eller hur?

Nymånen är solen och månen som kommer ihop. Solen och månen är Yin (månen) och Yang (solen) som tillsammans representerar vår identitet.

En nymåne mittemot Neptunus är en tid att ifrågasätta din identitet – den gamla definitionen av vem du är – och istället att omfamna det tidlösa, oändliga JAG:et som du verkligen är.

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

☀️

#astrologylove #sun #moon #earth #jord #nymåne #newmoon #virgo #jungfrun #freshstart

*source: https://www.kalender-365.se

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #stjärnornasspråk #astrologanette  

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: