Älskade Oktober –

– så händelsefull att jag summerar dem såhär och broderar ut några av dem närmare varje händelse. Hösten är här och saktar ner i naturen men himlen är desto mer aktiv.

1:a oktober 2020 – Fullmåne i Väduren är traditionellt en tid för känslor att få oss att agera. Vi kan drivas av instinkter och motiveras av omedvetna önskningar. Vädursfullmåne är lite knepig eftersom den naturliga härskande planeten för Väduren är Mars, och Mars är retrograd i den här fullmånen. Detta kan innebära att åtgärder fokuseras på andra chanser och do-overs. Det betyder också att emotionell energi är mycket högre, och vi måste hålla oss aktiverade för att använda energin. 

Väduren i fullmåne - Getting shit done
Aries in Full moon Huntress – Jen art

2:a oktober 2020 – Venus går in i Jungfrun – Venus, kärleksplaneten, flyttar in i Jungfrun och kärleken blir mer praktisk. Små gester kan göra stor skillnad medvetet visa hur mycket du bryr dig om dina nära och kära.

Jungfrun älskar struktur och ordning och kan vara en bra period för ordning och reda, lista vad som ska göras. Jungfrun gillar att fokusera på mindre projekt, så ta tiden och dela upp stora i lite mindre delar för högre tillfredsställande effekt; än att inget blir av. Den här genomgången fortsätter till 27: oktober. Hur du påverkas under social distanstider genom var din Venus, kika in på din födelsekarta var Venus faller. Boka din egen genomgång på fb.com/book/AstrologAnette

4:e oktober 2020 – Pluto går direkt i Stenbocken. Pluto retrograd började i april i Stenbocken, och det har varit en period av anpassning till massiva omvandlingar av status quo med tydlighet om riktningen vi går mot. Kraften från Pluto framåt gör att vi rör oss mer öppet mot förändringar. Även viljan att gräva djupare under den egna ytan och ihop med andra för att ska starka och mer varaktiga förändringar. Heja och Lycka till, du har plasterna med dig.

Helgen den 3-4:e oktober är månen i Oxen och det är verkligen läge för vila, lugn och njutning. Venus hjälper oss villkorslöst att sprida medkänsla och värme med god mat och så mycket umgänge som bara går i dessa tiden. 

Mellan Jungfrun och Vågen

7:e oktober 2020 Merkurius (Skorpionen) mittemot/ opposition Uranus (Oxen) Mercury (Scorpio) mittemot Uranus (Taurus) aspekt kan påskynda mental energi, men gör att det är svårt att fokusera. Snilleblixtrar av insikt kommer över oss – vilket samtidigt försvårar att veta vad som ska göras av dem. Förvirrad energi kan man säga. 

Tänk innan du talar. Ta dig tid att lyssna på vad andra har att säga. Var respektfull i din kommunikation och håll koll på dina idéer innan du glömmer dem. Var beredd, ta emot, och Agera under viss kontroll.

9:e oktober 2020 – Mars (Väduren) står i kvadratur med Pluto (Stenbocken) Mars (Aries) kvadratur Pluto (Stenbocken) kan ta fram mycket frustrerad energi som ilska, irritation som du samlats på dig i småportioner kan nu komma till ytan som okontrollerade utbrott. Den höga kraften och med den ökad hastigheten kan leda till olyckor, skador och huvudvärk. Överskottsenergin, så använd det och se till att du håller både ditt sinne och kropp aktiverat på hälsosamt sätt för att reducera stress. Aktivera din Eld och Jord för att få klar energi tillbaka. Dansa, sjung, rör på dig. Sätt på dig den röda blusen/ tröjan/ klänningen. Tjusa till dig och ta en rask promenad i skogen. Laga mat och njut med familjen i aktiva konversationer. 

10:e oktober 2020 – Venus (Jungfru) fördelaktig placering 120° (trine) Uranus (Oxen) Venus (i Jungfrun) triangulerar Uranus (Oxen) sätter kärleksplaneten med förändringsplaneten i en fördelaktig vinkel. Öppna för nya människor och bekanta dig med dem som du normalt aldrig skulle tro att du kunde ansluta till. Detta kan vara en bra aspekt för att bredda din sociala krets.

Kanske använda mindre konventionella tillvägagångssätt för att lösa problem med positiv inställning för att göra det tråkiga roligare…

11:e oktober 2020Sun (Libra) kvadratur med Jupiter (Stenbocken) här kommer passiv lathet, frosseri och överflöd som ett brev på posten. Tanken att långsova och överäta är ju säkert många väl unnat men se till att det inte blir en vana. Aspekten gör att vi kan känna en överdriven tur men ta den inte för givet. Använda den fördelaktiga energin för inspiration utan att gå för långt. Boka din egen födelsekartaläsning och få reda på hur Jupiter kan hjälpa dig fördelaktigt –  https://fb.com/book/AstrologAnette/

12:e oktober 2020 – Jupiter (Stenbocken) sextil Neptunus (Fiskarna) Merkurius (Skorpionen) 60° (sextile) Venus (Jungfrun) ger oss två trevliga aspekter denna dag! 

Jupiters sextiles Neptunus har pågått under hela 2020, det här är sista gången aspekten är exakt. Det är en fantastisk tid för kreativitet, och som främjar tillväxt och harmoni.

Merkuriussextilen med Venus hjälper oss att hitta bästa sätta att uttrycka och kommunicera samtidigt som vi respekterar vad andra har att säga. En kreativ aspekt, som den här dagen kan bli fantastisk för kreativa projekt och satsningar. Hitta ett projekt och fullfölj.

Venus och Mars – en alchemist giftermål

13:e oktober 2020 – Sol (Vågen) mittemot Mars (Väduren) och Merkurius går retrograd i Skorpionen Den sista Merkuriusretrograden för 2020 i Skorpionen, och den kan avslöja vad som ligger och skaver..? Förenklar att ta tillbaka eller återuppliva gamla groll som skaver. Gör om, lös upp, och gå vidare. Plussidan lösningen av mysterier, arbeta med karma med fokus på förändringar. Transiten varar till 3:e november 2020 där Merkurius är igenom Skorpionen och tillbaka in i Vågen den 27 september 2020. 

Under tillbakagången är fokus på förhållandena och förmågan att ansluta dem eller finna medgörlighet och kompromisser.

SOLEN i Vågen och den motsatta Mars-aspekt eldar upp humöret med kraften från Väduren. Externa faktorer gör oss lättprovocerad – Energi är bra för allt som kräver fysisk uthållighet men gör inget som du ångrar senare. Om du inte har några fysiska mål eller projekt kanske du bara kan springa! Att utveckla medveten självkontroll blir viktigare än du tror.

15:e oktober 2020 – Sol (Vågen) i kvadratur mot Pluto (Stenbocken) Aspekt kan ge upp strider om makt och kontroll. Vi kanske känner att vi vet bäst och inte vill höra från någon annan, men det kan skapa fler problem än det löser. Balansen utmanas av kraftfull kontroll.

Vad har du lagt åt sidan och inte bearbetat? Ur utmaningar växer man av egen kraft – Det börjar med dig. 

16:e oktober 2020 — Nymåne i Vågen Nymånen i Vågens tecken samtidigt som vi är i Solvågen –  Hitta Harmoni och fokusera på balans och fred. Nu ska alla komma och vara överens. VI kommer dit genom kompromisser och överväga mot och med mellan varandra. Vågen vill att allt ska vara balanserat, minsta motstånd, trevligt och lugnt.

Kraftfulla Mars som fortfarande är i retrograd har helt andra planer eftersom det strider rakt emot mot Våg-energin. JAG:et mot DEM. Utomstående situationer försöker störa harmoni och de avslut eller lsöker. Det blir viktigt att inte låta kraften ta över helt och komma ihåg balansen vi eftersträvar – det gemensamma fokuset blir till stor hjälp.

18:e oktober 2020 – Sol (Vågen) fyrkantig Saturnus (Stenbock) – Venus (Jungfrun) mittemot Neptunus (Fiskarna) De här aspekterna kan göra att dagen kännas helt flummigt och extremt oproduktiv. SOLEN är i kvadratur Saturnus kan bli svårt att hitta disciplinen. Krasst är att man behöver ta en paus från allt emellanåt – med det som sker på himlen kommer en överväldigad och uppstressad känsla. Kanske lika bra att bara ta den där lediga dagen idag – inte mycket lär bli gjort ändå.

Venus mittemot Neptunus ger spektakulära och aktiva fantasier som lätt kan ta över. Drömmar så klara att det kan vara svårt att förstå vad som är verklighet. Gränsdragningar kan börja vackla i relationer, vilket gör dig sårbar så försök skydda dig själv. Ta dig tid att gå vilse i något virrigt, drömmigt och annorlunda underbart.

19:e oktober 2020 – Mars (placerad i Väduren) kvadratur med Jupiter (i Stenbocken) – Venus (i Jungfrun’s stjärntecken) i trigon med Jupiter (Stenbocken) Två Jupiter-aspekter följer dagen. Jupiter är den expanderande och lyckliga planeten, så känslan kommer sannolikt att vara positiva. Känslan ihop med Venus triangulerad med Jupiter för med sig tur.

Mars i kvadratur med Jupiter hjälper med den egna lyckan om vi inte trycker på den för hårt. Aspekten kan få oss att bli lata så var medveten om vad som motiverar och använd den produktivt.

21:a oktober 2020 – Venus (placerad i Jungfrun) trigonalt Pluto (fortfarande i Stenbocken) Aspekten förstärker känslomässiga band och intimitet i relationer. Känns passionen lättare att hitta, och finner du känslan och villigheten att dela allt med andra? Det är ett samspel och samtidigt vill du att andra ska dela med sig så du kan vara mer skyddande och samtidigt njuta förföriskt.

22:a oktober 2020 – SOLEN flyttar in i SKORPIONEN och Skorpionsäsongen börjar och det är tid att dyka in i livets djupa, avslöja vad som är gömt i mörkret och möta rädslor med ljus. Skorpionsäsongen kan vara intensiv när den börjar. Använda energin för att bygga styrka. Ta tiden för att gräva seriöst och djupt för att komma under ytan. Den här tiden varar fram till den 21:a november 2020, ta vara på tiden.

Skorpionen i SOLEN

24:e oktober 2020 – Venus (Virgo) triagont Saturnus (kvar i Stenbockens tecken till den 17:e december) Dags att njuta mer av att vara disciplinerade och få saker och ting gjorda, eller ur händerna. Känna dig mer ambitiös och driven för att nå målen och lyckas, och mål kan eftersträvas med entusiasm. I relationer kan du vara mer ansvarsfull med dina nära och kära och ta med stabiliserande energi.

25:e oktober 2020 står Skorpionsolen står precis intill Merkurius (konjunkt i Skorpionen) Aspekt för samman Solen med Merkurius i Skorpionen medan Merkurius är i retrograd. Detta är något som kallas Inferior Conjunction, och det anses faktiskt vara en fördelaktig tid under Merkurius retrograd. Mest fördelaktigt är att använda den för att starta något nytt att fokusera på de närmaste 6-8 veckorna.  Skorpionen skapar utrymme att utforska och starta den egna eller gemensamma transformation och att söka efter lösningen framåt.

27:e oktober 2020 – Merkurius går i retrograd i Vågen och Venus flyttar in i Vågen ger oss den stora Vågdagen! Merkurius återvänder tillbaka till Vågen och lämnar Skorpionen, som leder till någon form av förhållandeproblem eller relationskarma. Arbeta för att hitta hälsosamma lösningar och eliminera det som hamnar i vägen.

När Venus går in i Vågen kan det hjälpa att få oss i bättre humör genom att harmoniskt kompromissa. Kom ihåg att det du älskar hos människorna i ditt liv handlar om dina relationer. Merkurius retrogerar i Vågen till och med den 3:e november 2020 och lämnar Vågen den 10:e november 2020. Venus är i Vågen till  den 21:a november 2020.

Libra – Vågen

31 oktober 2020 är det Fullmåne i Oxen och Skorpionsolen står mitt emot i Uranus i Oxen. Fullmånen i Oxen hjälper till att öka sensualiteten för att arbeta på att vara mer jordade och närvarande. Förtroende kan svänga beroende på vad andra tycker, så fokusera på vad du själv tycker. Oppositionen mellan Solen och Uranus kan få oss att känna oss mer upproriska, rastlösa och att känna längtan av förändring. För att ta kontroll är det bästa att hantera otålighet och impulsiv energi. Samtidigt är det en bra aspekt att bryta sig ur invanda spår eller stoppa något som varit stillastående och suttit fast en tid.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in sustainable changes. Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: