Blåfullmåne i Oxen konjunktur med Uranus

Vad som gör den hör Fullmåne extraordinär är att det är exakt konjunktur med Uranus. Allt står på sin spets lördagen den 31/10-2020 kl 15:51 CET.

Månen står vid 8° 38’ i Oxen och Uranus står i Oxen vid 8° 41’ under sin fortsatta retrograd. Det är länge sedan en så här tät Fullmånen-konjunktion, samtidigt kallas BlåFullmånen. 

Vi är i både oroliga och rent krasst väldigt konstiga tider. Det är delvis på energin mellan de 10 planeterna som vi läser vi. Oklart finns det asteroider som spelar in men det blir i princip samma svar, för alla äger rum mellan de 12 stjärntecknen och 12 husen. Man kan spekulera att det kommer finnas några stora rubriker/ händelser runt själva fullmånen den 31/10-2020.

Fullmånen har en av kvaliteterna om att avslöja vad som varit mörkat eller dolt. Några av många nyckelord associerade med fullmånen är belysning, klarhet, kulmination och manifestation.

Uranus har ett liknande inflytande. Uranus är ljusblixt som kommer från himlen – bokstavligen i form av blixtar och bildligt i form av en gudomlig nedladdning av information som frigör oss. Uranus är sanningens, frihetens och uppenbarelsens planet. Styrs av Vattumannen, så ingen direkt som följer efter andra men styr utbildande konversation med kollektivet med känslomässigt distans.

Fullmåne-konjunkturen Uranus kommer äntligen att ge dig den klarhet du behöver så att du kan frigöra dig från trycket och nå friheten genom befrielse.

Uranus hjälper dig att rensa eventuella blockeringar så att du kan gå vidare till nästa livskapitel.

Vatten, Jord, Eld och Luft

Fullmånen har ytterligare en intressant kvalitet. Den bildar en Opposition med Solen. En vacker bild med Solen på ena sidan och Månen på den andra. Om du inte visste det tidigare så kan du ju tänka dig att oppositionen till Oxen är Skorpionen, och vi vet ju faktiskt att vi har Solen i Skorpionen fram till 21:a november. Vad betyder då en opposition. Man kan kalla det en konversationsstartare, en motpart som inte kommer under obemärkt. Motsatsen mellan att vara snäll, tålmodigt stabil, och förflytta sig sakta och förnuftigt till att Kräva kontroll och dra sig till makten. Väldigt stora motsatser men samtidigt inte helt utan en dialog. Vad är balansen i konversationen? Konversation som sker när mittpunkten nås genom tålmodig få tillgång till kontrollen utan att kräva makten. Elementen Jord och Vatten är kompatibla, tillsammans formar det gegga. 

Buddha hade flera planeter i Oxen – lugn metodisk och tålmodig

Oxen i Fullmånen är ett direkt introvert uttryck. Rör sig kontrollerat stadigt framåt. 

I rätt miljö så är det fördelaktigt att upprepa information, röra dig långsamt framåt “som en sköldpaddan” och säkerhetsfokuserat. Fokusera på att öka värdet, spara och samla på din rikedom. Ingen idé att skynda, arbeta igenom och slutför uppgifterna metodiskt.

Motsatsen är att du är lat, slö, letargi – som psykisk ohälsa och depression, ofta syns det i form av missbruk. Inte bara droger och alkohol utan som överdrifter i mat, shopping, onlinespel, sötsaker osv.

Var vi än befinner oss i världen så är det Fullmåne samtidigt. Det relaterar visserligen till att samtliga astronomiska händelser tidsbestäms i så kallad Universell Tid (UT). Det är samlingsnamn för tidsskalor som baseras på jordens rotation. Fullmånen en astronomisk händelse där jorden, månen och solen behöver vara i en viss position för att den astronomiska händelsen, fullmåne, skall inträffa. Det innebär att i rymden inträffar fullmåne vid en specifik tidpunkt oavsett tidzon på jorden. 

Fullmåne är en av månens faser och inträffar när månen, sedd från jorden, är fullt belyst. Detta inträffar ungefär en gång per kalendermånad men för att vara exakt, vart 29,53 dag vilket ger oss 12 till 13 fullmånar att njuta av per år. Just i november får vi vara med om två, varav den andra som vi kommer in i kallas Blåmåne av just  den anledningen.

Uranus i Oxen – Uranus in Taurus

Mänskligheten har i urminnes tider förknippat fullmånen med mystik och övernaturliga fenomen, till exempel monster och varulvar, men även utnyttjat den för skörd, jakt och fiske. Fiskar tenderar att nappa oftare vid nymåne och fullmåne än i andra månfaser. Det förd mer barn under fullmånen, man pratar om att tidvattnet är kraftfullare vid fullmåne. Fascinerande.

Under den här Blåfullmånen är det dags att lyfta vår svenska All Helgonadsdag  när vi minns våra avlidna företrädare samtidigt som det firas Samhain, uråldrig Celtic festival som är början på den mörkare tiden av året. I USA firar man Halloween, All Saints night där slöjan mellan båda världar är som tunnast: där både onda och goda själar är tillåtna att vandra igenom…

Uranus är planeten för överraskningar, av saker som är så oväntade och som händer så plötsligt som helt vänder vårt liv upp och ner. Men i Oxen är Uranus mer som den stora elefanten i rummet. Vi vet alla om det viktiga men kontroversiella ämnet. Men vi kan välja att ignorera det eftersom det är för obehagligt.

Vi måste förutse att det kommer komma oförberedda oundvikliga – elefanten har varit i rummet hela tiden… eller hur…

När det oundvikliga händer (och med månkonjunktur Uranus kommer det oundvikliga att ske) kan vi känna oss oförberedda och förvånade. Med facit i hand och helt ärlig så fanns själva tecknen där hela tiden. Se till att du är redo. Elefanten var där hela tiden…

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologylove #fullmoon #taurus #uranus #earth #oxen #elements

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #stjärnornasspråk #mentor #debrasilvermanastrology #appliedastrology 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: