Äntligen November

Gråare och mörkare blir det inte när hela skogen sakta men säkert stänger ner för att ta emot nästa årstid. Jag älskar verkligen hösten och speciellt november. Har vi tur i Sverige får vi några timmar sol men oftast är det en vattentung dimma som ligger över som en blöt filt. Alla löven faller så vackert som en guldmatta och ska sakta dras ner i jorden. Samla energin och stänga ner tills våren. Vi tänder ljus, vi samlar fina stunder med nära och kära. Ta vara på dem. Ta vara på varann.

Jupiter och Pluto-konjunktionen sammanfaller med säsongens första förmörkelse. Merkurius och Mars går äntligen direkt. Ända sedan april har kraftfulla förändringar följt efter varann och intensiteten under de senaste par månaderna fortsätter det öka och når toppen i mitten av november och efter det lugnar det ner sig och öppnar upp för egen energi utväxling och förändring.

Skorpionsäsongen håller på till den 21:a november och för oss vidare in i Skytten. Skorpionen är direkt kopplat till det underjordiska den andra sidan – det är mörkt, hemligt och mystiskt. Vi flyttar sedan in Skytten ser det större perspektivet, söker nytt i stjärnorna. Skytten är eldtecknet som ger oss hopp och tro på en bättre framtid. 

November börjar med Merkurius i kvadratur med Saturnus från 1:a till 6:e. Merkurius i Vågen och Saturnus i Stenbocken (25-26°). Den sker i graden när Merkurius ändrar riktning och antyder en ganska plötslig och bestämd förändring av planerna. Saker verkar gå åt ett håll, men så ändrar Merkurius riktning vid den exakta graden vid kvadraturen så att verkning och utkomst blir helt annorlunda.

Merkurius och Saturnus är normalt inte förknippade med överraskningar, men den här specifika konfigurationen antyder en förändring av planer som ger helt annat resultat. Inte många som känner av själva kvadraturen i sin egen födelsestjärnkarta men Merkurius har sin skugga med sig ett tag så om du inte är elitidrottare eller har problem med ilska så ska det går dig rätt obemärkt förbi.

3:e november och Merkurius går direkt vid 25° i Vågen, och styr äntligen oss  på rätt spår. Merkurius-retrograder kommer mellan tre och fyra gånger per år och ger oss möjligheten och öppning at se tillbaka på  våra liv och känslor som bör granskas. Beroende på hur vi ser det skulle vi säkerligen inte uppmärksamma de ämnen som bubblat upp till ytan. Om vi inte gör nödvändiga justeringarna, skulle vi inte förberedas på framtiden. Fler aspekter kommer och söker oss den här månaden. 

Vågen

9 november 2020 – Venus och Mars i kvadratur (15°) i Vågen mittemot Mars i Väduren. Båda relationsplaneterna är här för att fokusera på att sätta gränser. Både Venus och Mars har kraften av sina egna tecken och är ett viktigt möte för Mars som håller på att vända sig direkt, och räkna med viktiga meddelanden. Det är nästan som att det förändrar hela Mars världsbild – som några dagar senare ändrar sin riktning.

10:e november – Merkurius är tillbaka i Skorpionen för gott denna gång. Under den första veckan känner vi alla Merkurius skuggzonen. Händelser från mitten av oktober kan äntligen slutföras.

12:e november står Jupiter konjunkt Pluto vid 22° i Stenbocken och den tredje och sista konjunktionen (4:e april och 30:e juni) och inträffar exakt samma grad som den första Saturn-Pluto-konjunktionen i januari tidigt i år.  Rädslan och paniken i samband med Covid når en topp omkring den 12 november, varefter den börjar avta. Det är inte så att viruset kommer att vara borta efter den 12 november, men rädslan och spänningen i samband med det kommer långsamt att minska.

13:e november – Mars går äntligen direkt vid 15° Väduren. Det har varit en lång åktur, för med Mars in Väduren menar jag bokstavligen en ”åktur”. Normalt kan Mars i Väduren inte sluta med kraften från sin stjärntecken som är allt för action. I retrograd tvingas Mars i Väduren att sakta ner och hitta nya sätta igång saker. Det är inte som om vi arbetat mindre eller varit mindre aktiva under de senaste 6 veckorna, när Mars var retrograd. Tvärtom. Mars under retrograd är vanligtvis förknippad med ökad arbetsbelastningen. Utan vi har varit tvungna att anstränga oss för att få saker gjorda. Mars har lärt sig nya sätt att göra saker, och “alla” är redo att ”gå vidare”.

Nymåne i Skorpionen – Supernymåne

15:e november – Nymåne i Skorpionen är en Supermåne med fantastiskt fördelaktiga aspekter till Jupiter, Pluto och Neptunus. Nymånens härskare Pluto och Mars har just vänt sig direkt och har stora planer! Hela månmånaden kommer att lyfta fram energin om att ”gå framåt” som kommer att hjälpa oss att komma loss… Äntligen -vilken lättnad!

17:e november – Merkurius i Skorpionen (8°) mittemot Uranus i Oxen. Oppositionen inträffar i samma grad som fullmånen i Oxen den 31 oktober.  Den skapar allt en viktig frågeställning om oegentligheter. Förvänta dig fler avslöjanden och exponeringar. Det kommer att bli mycket intressant och se vad det gäller!

16–19:e november – Venus i kvadratur med Jupiter, Pluto, och Saturnus. 17:e november 2020 när Venus, Jupiter, Pluto och Saturnus i Stenbocken. Bortsett från Venus kvadratur med Jupiter, är det inte den här typen av utveckling som någon ser fram emot. Den bästa nyheten är att Venus är den sista personliga planeten som möter upp ”The Good, the Bad and the Ugly” Stenbock-trion. Nu är vi färdiga med alla fyrkantiga Stenbockens lektioner innebär. Dags att pusta ut, äntligen.

Dags att ändra energier – Vatten mot Eld

21:a november – SOL i Skytten, Venus i Skorpionen och hela energin är förändrad. Venus lämnar Vågen för att flytta in i Skorpionen och solen lämnar Skorpionen för att flytta in i Skytten. Stora penseldrag och en mängd härliga nya infall och betydligt enklare sinnesstämning.  Vårt fokus kommer att flyttas från relationer och intimitet (Vågen-Skorpionen) till att avslöja sanningen och hitta ljuset inom (Skorpionen-Skytten).

28:e november  – Neptunus går direkt vid 18° Fiskarna. Just nu är det bara Uranus är retrograd. Om du har planeter eller vinklar runt 18° Fiskarna kommer du att känna den här energi betydligt starkare.

30 november – Fullmåne och månförmörkelse i Tvillingar sker Måneklipsen vid 8°. Den här halvförmörkelse markerar den officiella början av Förmörkelsesäsongen. Just när vi trodde att vi var “klara” med retrograder, stelliums, T-kvadraturer och andra intensiva aspekter, har stjärnorna andra planer. Det kommer utförligare mer djupgående beskrivningar framåt på Instagram och Facebook.

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologylove #sun #scorpio #water #vatten #skorpionen #elements #skytten #sagittarius #mercuryretrograde

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #horoskop #birthchart #soulsearching #findingself  #esotericastrology #horoskop #mentor #debrasilvermanastrology #appliedastrology 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: