SuperNyMåne och Sol i SKORPIONEN

SUPERNYMÅNE i Skorpionen 23° inträffar i morgon söndag den 15 nov 2020, kl. 06:09 CET ihop med samma grad för Solen i Skorpionen. Vilket gör de hela en av årets mest lovande nymånar ihop med den fördelaktiga positioneringen mellan Jupiter, Pluto och Neptunus som formar en sextil i jord och vatten. 

Till skillnad från den tidigare nymånen som var mycket utmanande kvadratur med Saturnus så har den här andra nymånen i Skorpionen inga negativa aspekter – phew!

Nymånen ger oss stöd till omgruppering där härskare i Skorpionen är Mars, den traditionella härskaren, och Pluto, den moderna härskaren. Skorpionen är fast vattentecken. Vi förväntar oss att hälsosamt vatten är rörligt och helst inte fixerat. På Astrologiska tänker vi på fast vatten som mer stillastående likt sjöar, dammar, akvarier eller kanske som ett isberg.

Det som är vackert med sjöar och stilla vatten är att de är mer ensamma med sin omgivning – de har mycket mindre förändring och längre livscykler än till exempel ett vattenfall eller den rörliga floden. Föränderligt är det under ytan av stilla vatten! Varje liten sak som görs går sällan obemärkt förbi och får konsekvenser. Om du befinner dig i en sjö är det inte så att du bara kan “lämna båten“ och allt bakom sig.

Vanligare att hitta Skorpionen i slutna rum, symbolen är Inom ramen för sjön där Skorpionens fokus blir djupare och djupare där ingen sten lämnas omvänd. Skorpionen går till botten med saker och ting. Oppositionen till Skorpionen är Oxen där resultat av våra egna ansträngningar. Oxen är kopplat till egna pengar och ekonomi, och Skorpionen uppnår det med hjälp av andras pengar. Motsatsen med Oxen är det praktiskta jordtecknet ”vad du ser – är vad du får”. Skorpionen är ett vatten, känslomässigt tecken som fokuserar på det som inte är uppenbart – men ändå viktigt. Skorpionen ger klarhet och hittar dolda förbindelser som ingen annan ser. Skorpionen konfronterar dem. Skorpionen undviker inte problem. Skorpionen gömmer inte saker under mattan. Med en hälsosam Skorpion får du oöverträffat djup, klarhet, och motståndskraftens styrka.

Tillsammans med Fiskarna är Skorpionen zodiakens mest helande tecken. Skorpionens vatten renar och är läkande eftersom den mörka sidan konfronteras och sluter fred med oss ​​själva som resultat av djupdykningen.

Nymånen i Skorpionen ger en glimt av energin att vi läker genom att avslöja sanningen, hitta vägen till försoning. Att empati och emotionellt djup är genom att lita på andra och dela ”vad som är mitt” med andra.  Vilket ger en tydlighet och laserliknande fokus ”Nu vet jag vad jag vill”. Styrka och motståndskraft ”Vad som inte tagit död på mig har gjort mig starkare”.

Scorpio by Salvador Dali

Månritualer kommer i faser och nymåne ger möjligheten till nystart, precis som det låter. Sätta dina intentioner. Plantera dina tankar som frön för din önskningar och drömmar. Hantera dem stegvis och se det som starten, och potential till förändring. VIktigaste är att du gör, tiden är din faktor med Göra är det viktigaste. Perioden är 1-3 1/2 dagar. Månen kom in i Skorpionen redan i fredags, den 13:e, men ska ta sig ända till 23° där solen står och väntar.

Kraften från Nymånen i Skorpionen påverkar starkast om du har planeter eller aspekter med planter eller hus relaterade till Skorpionen. Även om du inte har planeter i Skorpionen kommer nymånen fortfarande att påverka dig eftersom det kommer att passera ett visst hus i ditt födelsekarta.  Påminner att Mars är direkt nu och saker som satt fast kommer att lossna och utvecklas medan utkomsten inte blir som planerat. Nymånens härskare  Pluto är konjunkt Jupiter förekommer bara en gång vart trettonde år, och den 12 november 2020 hade vi den slutliga mötet och en viktig milstolpe.

Lunationen fortsätter och den tilltagande Månen blir synlig i en fas som varar fram till första kvarteret, som kallas tilltagande måne. Den inledande perioden, precis efter månen blir synlig, kallas ibland för tilltagande skära. Även om solen bara gör en liten del av månen är upplyst så går det ibland att ändå se resterande del av månen, om än lite svagare. Detta på grund av solstrålar som reflekteras från jorden till månen. Tilltagande måne är mest synlig efter solnedgången.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: