DECEMBER – dags att ändra tidsålder – Age of Aquarius – Vattumanstiden

Här kommer den efterlängtade Jupiter-Saturn-konjunktionen äntligen sker i Vattumannen. Vi byter den kommande 200 åren från jord till luft, framöver kommer folk att hänvisa till 2020 som ”året för det stora skiftet”.

Svårt att inte betona hur viktig den här månaden är. Naturligtvis är den absoluta stjärnhändelsen i månaden konjunktionen vid 0 ° Vattumannen. Men samtidigt så är den potenta kandidater.

  • Total Solförmörkelse – den mest intensiva i Skytten sedan 15 juni 2011
  • Saturnus inträde i Vattumannen (Saturnus byter endast tecken en gång vart 2,5 år)
  • Jupiters inträde i Vattumannen (händer bara en gång om året)
  • Jupiter-Saturn-förbindelsen sammanfaller med Midvintersolståndet (Solstice)

Den första veckan i december är relativt lugn och stabil. Förändringarna ökar långsamt och ökar takten.

Vändpunkten är solförmörkelsen 23° i Skytten, den 14:e december 2020. 3 dagar senare, den 17:e december 2020 flyttar Saturnus in i Vattumannen, den 19:e december 2020 följer Jupiter och Grand Finale, Jupiter-Saturn-konjunktionen inträffar den 21:a december 2020.

Det är svårt att förutsäga vad som kommer att hända när Jupiter och Saturn slår sig samman eftersom 0 ° av vilket som helst tecken ger alltid någon form av överraskningar.

Det finns dock ett stort skifte det är vi säkra på. Det är ett stort steg mot Frihet och Decentralisering. Stenbocken handlar om regeringar uppifrån och ner. Allt som har med förutsägbarhet struktur och regler. Vattumannen handlar om människor och kollektiva samhället.

Alla kontrollerade, centraliserade, uppifrån och ner Stenbockstrukturer kommer att kollapsa, precis som “Babels torn gjorde när människor ville vara som Gud”. Vad de inte visste är att det inte finns någon sann frihet inuti tornet.

Den styrande makten har inget att göra med frihet – ju mer du försöker kontrollera, desto mer förlorar du din frihet. Och Vattumannen vill inget annat än FRIHET.

Det finns en paradox om Vattumannen. Å ena sidan är Vattumannen tecken på vänner, grupper och samhällen. Det finns inget ego och våra handlingar är gemenskapsinriktade. 

När vi hittar sann frihet (genom Vattumannen) vet vi automatiskt hur vi ska självstyra oss själva på ett sätt som inte strider mot andras rättigheter. Jupiter-konjunktur Saturnus i Vattumannen, markerar också den stora SKIFTEN från den 200-åriga jordelementdominansen, till en 200-årig luftelementdominans.

1:a december flyttar Merkurius in i Skytten så vårt tänkande och hur vi kommunicerar blir mer sanningsenlig. Vi öppnar upp och våra känslor och hur vi känns. Vi uppmuntras och motiveras av sanningen vilket gör oss ostoppbara.

När Solen kvadrerar den 9/11 (till den 11:e dec) med Månen, Södra Noden, och Neptunus som ett ödes vägskäl i Skytten som hjälper oss med sökandet i kunskap och sanning. Något grundläggande inom oss själva och världen kommer att avslöjas runt det här datumet. Hela verkligheten och världsbilden kommer att byggas om nästan som att ömsa skinn. Oroa dig inte, förändring är en nödvändig del av processen. Meningen med det kommer att formas, så småningom. 

Solförmörkelse är Nymåne ihop med Södra Noden blir en av Årets STORA Astrologiska händelser med tanke på hela decembers astrologiska klimat. Nymånes Solförmörkelse sker i Skytten vid 23° den 14:e december. Merkurius följer med i konjunktionsförmörkelse. Nyheter och information kommer att komma ut gällande “dolda affären” som resultat av befintliga och utvecklande händelser. Nyskapande sker med nymånens kraft och allas våra handlingar har konsekvenser och kommer i någon form av lösning.

Venus träder in i Skytten den 15:e december och tar oss från allvarlig själsgrävning och introspektion under tiden i Skorpionen. Med Venus i Skytten gör de oss redo att avslöja och upptäckta. Venus visar upp en egen känslig ärlighet om vad som är moraliskt rätt och sanningen frigör oss.

Det börjar på allvar nu när Saturnus går in i Vattumannen den 17.e december och stanna här till den 7:e mars 2023. Saturnus var kort i Vattumannen tidigare i år, mellan mars och juni. Det var då låsningsåtgärderna runt om i världen började, vilket ”tvingade” oss att hitta nya sätt att kommunicera för att hålla kontakten. Magiskt eller hur?  Vad hände då, Var var du då? Minns du? Många människor och företag har snabbt flyttat online och kommunikationsreglerna har skrivits om för alltid. VI har flyttat fram en hel generation i hur vi kommunicerar. Vattumannen är allt om framtiden, tekniken i framtiden. 

Naturligtvis kan Saturnus i Vattumannen ha en begränsande effekt först (Saturnus är trots allt begränsningens planet), men eftersom Vattumannen är ett tecken på frihet kommer den här placeringen ge oss beslutsamheten. Beslutsamhet att bryta igenom befintliga strukturer för att hitta nya och mer hållbara sätt att leva. Om vi ​​tittar tillbaka i tiden har vi varje gång när Saturnus befunnit sig i Vattumannen bemött och aktiverats av viktiga frihets- och medborgerliga rörelser som för alltid förändrat samhället.

Jupiter går in i Vattumannen den 19:e december och är nästa STORA astrologiska händelse. När Jupiter lämnar Stenbocken och går in i Vattumannen är det för att stanna till den 30/12-2021. Jupiter byter stjärntecken en gång om året, och när det gör det är det en ganska signifikant händelse. Jupiter är den största planeten i (vårt) solsystem och tyder årets kommande ämnen, trender, och fokus.

Det intressanta är att precis när Jupiter glider in i Vattumannen är Solen och Merkuriuskonjunkturen is Skytten 28° Skytten (benämnd som punkten för Galactic Center). Jupiter styr Skytten, och Jupiter är nu i det tredje tecknet från Skytten som skapar en kvadratur. Vi kan förvänta oss större nyheter och avslöjanden runt är den här tiden som är signifikanta och sätter tonen för hela året framåt.

Stjärnteckenskiftet sker den 20-21:a december när SOLEN och Merkurius flyttar in i Stenbocken. Nu får vi full förståelse om konsekvenser för vad som ska hända med förändringen som sker när Jupiter och Saturnus är bokstavligen sekunder från varann i konjunktionen. Det här är ett STOR SKIFT.  Konjunktururen med Saturnus vid 0° Vattumannen. Detta är början på en ny Era!

Jupiter-Saturn-förbindelsen avslutar den föregående 200-åriga jordcykeln som gav oss Industrialiseringen, sedlar, kapitalism, företag, fossila bränslen och regeringsmodeller. Denna fasta och tunga energi kommer nu att ersättas icke-materiell, bindande energi från Luftelementet.

Man tror att Jupiter-konjunktionen sammanfaller med den officiella början av Vattumanåldern, Age of Aquarius. Elementcykler varar i 200 år och de astrologiska åldrarna varar cirka 2000 år.

Aquarina land

Astrologiska åldrar tar längre tid att byta (vi har redan känt energin i Vattumanåldern, med Jupiter/ Saturnus konjunktur med Vattumannen 0° kan mycket väl vara ”det sista trycket” – det ögonblicket då vi officiellt säger hejdå till Fiskarnas tidsålder och Välkomnar Vattumanens tidsdimention.

Formationer som nya grupper, ändringar i samhällen, anslutningar och allianser kommer att ombildas. Nätverken kommer att ha en sak gemensamt: de kommer att vara decentraliserade, självreglerade och möjliggöra individuell yttrandefrihet.

Påminner om att Vattumannen är Prometheus, Titanguden som stal eld från gudarna och gav den till människan att befria dem från gudarnas kontrollerande tyranni. Naturligtvis är elden en metafor för kunskapens eld. Sann kunskap kommer att frigöra oss.

Den 23:e december är Mars (Väduren) kvadratur med Pluto i Stenbocken. Pluto i Stenbocken handlar om Regeringen/ etablering, och Mars i Väduren är om individen. Båda kollidera baserat på olika/ annan önskan om ordning. Då Jupiter och Saturn just flyttat in i Vattumannen regerar Pluto nu ensam i Stenbocken med sina underjordiska skuggor. Han är fortfarande där, fortfarande stark, men ensam. Saker kanske inte går som förväntat. Kommer Mars vinna den här gången?

Vi slutar december med Fullmåne i Kräftan 8°.  Venus är nu konjunkt Södra Noden i kvadratur med Neptunus. Ett högst intressant ”välkomstmeddelande” för 2021. Våra ”gamla” värderingar och förståelse för livet börjar kollapsa, när en ny verklighet visar sig.

Hejdå, 20202021 blir ett helt fantastiskt Astrologiskt År!

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologylove #sun #Sagittarius #cancer #december # #elements #skytten #aquarius #jupiter #saturn #conjunction #ageofaquarius

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #stjärnornasspråk #mentor #debrasilvermanastrology #appliedastrology 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: