Lejonfullmånen är stolt och intensivt individuell en polaritet med Vattumansolen

På torsdag kväll är månen full när Vattumannssolen motsätter sig månen i Lejonet. Fullmånen inträffar torsdagen den 28 januari 2021, kl 20:17 CET med kulmination och löftet om att uppfylla det som startades vid nymånen. Det är en känslomässig tid – en tid av romantik, befruktning och relationer.

Lejonmånens energi är kreativt och egenuttryck

Lejonet och Vattumannens polaritet behandlar balansen mellan allt som är egot/ personligt (Lejonet) och allt som är kollektivet/ opersonligt (Vattumannen). Lejonmånens energi är kreativt egenuttryck. Som en boost till det individuella egot som genom njutning och romantik, medan Vattumannens solen styr gruppen, mer opersonliga vänskap och objektivitet. Fullmånen vi möter uppmanar oss att skapa en balans mellan romantik och vänskap, och mellan att uttrycka oss på personliga och opersonliga sätt.

Lejonmånen är stolt och intensivt individuell – inte nöjd med att bara vara en av teamet. Vattumannsolen, även om den är individualistisk, värdesätter självständighet och ”teamet”. Fullmånen belyser denna konflikt. Denna fullmåne inträffar när solen sluter upp med Jupiter. Vilket ger oss optimism och mod att driva det som finns i våra hjärtan, baserat på realism, eftersom den nyligen flyttat bort från riktning med Saturnus. Ändå är det kvadraturen med Mars som ger uttrycket om impulsivitet eller stridsförmåga som måste hanteras.

Mars i kvadratur med fullmånen skapar kampfält men inte alltid i rationalitet

Med månens fulla ljus på himlen uppträder symbolisk belysning av våra egna liv. Nya känslor och uppenbarelser sprids i vårt undermedvetande och släppa onödiga känslor och tankar ur systemet. Under de kommande veckorna är det dags att upptäcka vad det betyder för dig. id fullmåne är det dags att släppa känslorna och förlåta dig och andra. Men vi måste uttrycka dem, nu. Ta det försiktigt, var inte försiktig med vetskapen om att det som kommer ut ur dig inte alltid är särskilt rationellt.

Fullmånens namn – nu är vi i Vargmånen

Januari är kallad VARGMÅNE

Många mänskliga kulturer har dessutom namngivit fullmånen genom årets månader och flertalet indianstammar använde månfaserna och fullmånen för att hålla koll på årstiderna. De kanske mest kända namnen härstammar från nordamerikanska ursprungsbefolkningen, Algonkinerna, som bodde i New England området i nuvarande USA.

Fullmånen är en astronomisk händelse där jorden, månen och solen behöver vara i en viss position för att den astronomiska händelsen, fullmåne, skall inträffa. Det innebär att i rymden inträffar fullmåne vid en specifik tidpunkt oavsett tidzon på jorden. Problematiken här uppstår att vi i regel inte följer Universell Tid utan följer den lokala tiden beroende på tidszonen vi befinner oss i vid tillfället.

För att vara helt korrekt kan man säga att fullmånen inträffar överallt samtidigt enligt UT, men upplevs att den inträffar vid olika tidpunkter beroende på i vilken tidszon man befinner sig i.

Många ser fullmånen som en störande tid, som kan resultera i mer oregelbundna beteenede, spänningar eller trötthet. Vissa känner sig oroliga eller känslomässigt upprörda. Det finns viss forskning som visar att vi faktiskt sover sämre under fullmåne än vid andra månfaser.

Fasen är en källa till myter och vidskepelser där människor och vissa kulturer tror att fullmånen ger enskilda vardagliga händelser en övernaturlig effekt.

En vidskepelse från Grekland säger att den som inte skålar med fullmånen åtminstone en gång under dess cykel inte heller förtjänar någon lycka.

I en annan sägen som härstammar från Kroatien sägs det att om du häller rent vatten i en flaska som placeras i fullmånens ljus så kommer vattnet få kraft och ger skönhet till den som tvättar ansiktet med vattnet dagen efter.

Det sägs även att fullmånens ljus kan rengöra och vitalisera ädelstenar och kristaller.

Månen och speciellt fullmånen är även vanligt förknippad med mystik och övernaturliga fenomen, till exempel monster och varulvar, men vi har även utnyttjat den för skörd, jakt och fiske.

Fiskar tenderar att nappa oftare vid nymåne och fullmåne än i andra månfaser. Dock tenderar fisken att nappa betydligt sämre när fullmånen är som fullast jämfört med dagarna före och efter fullmånen.

Varför det är så har vi inget svar på, men fiskare över hela världen är överens att fiskarna nappar betydligt bättre dagarna precis före och strax efter fullmåne än vad dem gör när fullmånen står som högst i skyn.

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologylove #fullmåne #Lejonet #solen #vattumannen #Aquarius 

#astrologyanette #astroreading #lifemapping  #sunmoonrising #sol #måne #ascendent #födelsestjärnkarta #birthchart #soulsearching #findingself #lifecoach #esotericastrology #horoskop #mentor #debrasilvermanastrology #appliedastrology 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: