Saturnus kamputövningen med Uranus startar

Februaristjärnorna har det första stora mötet med årets huvudplaneter: Saturnus OCH Uranus.

Sammanträffande som har en rätt kraftfull brytning mot ordningen sker under hela året. Det ska helt seklet brytas bojor och konfirmation. Saturnus, den konservativa, traditionella och bildade planeten i Vattumannen står i kvadratur med det mest progressiva planeten Uranus, som den revolutionära, unika, ”bryter mot reglerna” planeten placerad i det mest traditionella och stabila stjärntecknet Oxen. Saturnus och Uranus kan ge en kraftfull och mycket troligt helt otroliga möjligheter till förändring och framsteg.

Under den här årslånga Saturn-Uranus-transiten, ska du ägna särskild uppmärksamhet åt de teman som spelar i ditt liv vid tidpunkten för första konjunktionen, den 17 februari 2021 – Det är temat visar sig och är här för att stanna.

Ett annat speciellt tema i februari är att vi har Stellium i Vattumannen den 11/2 då Solen, Merkurius, Venus, Jupiter, Saturnus (och under några dagar) är såklart Månen som skapar nymåne med alla i Vattumannen – 1962 såg vi samma skådespel i Vattumannen sist. För att göra saker ännu mer aktiva så sätts Uranus i kvadratur med Saturnus. 

Första februari är solen 12° Vattumannen helt i kvadrat med Mars 12° i Oxen. Vilket kommer fortsätta mellan flera planeter fasta stjärntecknen.  När Saturn/Uranuskvadraturen syftar på ett kollektivt inflytande, så är Sun square Mars mycket mer personlig. Solens kvadrat till Mars kommer initialt att bygga upp och irritera  och frustrera oss … nu är det dags att agera.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är venus-mars-alchemst-giftemacc8al.jpg
Venus och Mars

Mars är den första planeten som tar oss ett hel varv runt solen (sett från jorden). Innan Mars är i spel så kan vi tänka på saker, känna på saker, drömma om saker … och göra absolut ingenting. Men när Mars aktiveras så finns det inget mer att göra. Ändra, ordna aktivera. Dags att visa världen och gör skillnad. Vad som men gör skillnad. Med Mars som fanbärare kan man likna det som framgångsrika företag, att mäta framgång baserat på antalet projekt som är initierade både framgång och floppar. Vilka startas och vilka som flippar beror på insikten och förutsättningen för framgång. Vad du kallar än dem intjära dem i början av månaden. 

Venus är konjunkt Saturn 5° Vattumannen den sjätte februari och ger oss känslomässiga verklighetskontroller och låter oss se saker för vad de verkligen är och det verkliga värdet av dem.

Vattumannen symboliserar mycket men syftar på människor och gruppgemenskap. När i kvadratur ger Venus oss en verklighetskontroll kopplad till vänskap och samhälle.

Verklighetskontroller kan var dubbelbottnad. Vi känner att det finns kärlek i Saturnus’ mognad med den ansvarsfulla inställningen.  Hitta din högre Venus (icke-självglädjande) för vackra Venus / Saturnus i Vattumannen har kombon mycket att ge så passa på att njuta.

Phhheeeew – Merkurius 20° i Vattumannen går baklänges i sitt omlopp (retrograd) i 21 dagar..! börjar räkna upp, ner från 8, 9, 10, 11…februari. Precis som solen och månen så har Merkurius sina återkommande vändor, då är det fin-fint att starta nya projekt kopplat till Merkurius-teman och kommunikation, tänkesätt, köpslå, marknadsföring, blogga, ista:posta, ja du hänger med..?

NYMÅNE sker under 23° Vattumannen med rekordmånga 6 planeter i Vattumannen! Stort.  Om du av någon anledning är osäker på Age of Aquarius/ Vattumannens tidsålder-tema eller hur denna energi kommer att påverka dig, kommer du nu att få reda på det. Nymånen står för en ny början, och en nymåne med 6 planeter i Vattumannen betyder en STOR Vattumanisk början, vad det än betyder för dig. mellan den 11-15 februari så står Venus konjunktur med Merkurius och Jupiter i Vattumannen, Stor kärlek med eftertanke till kollektivet.

Storskräll på intåg – första Uranus och Saturnus kvadraturen är krasst här från den 17 februari möts de vid 7° i Vattumannen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är aspects-c2b0-hand.jpg

Oavsett vilka teman eller projekt du börjar utveckla runt datumet för detta första direkta kvadraturen verkar det som grunderna för ditt liv under 2021. Är du osäker vad du kan förvänta dig? Var uppmärksam på husen som Saturnus och Uranus passerar i din födelsestjärnkarta.

FISKSOLEN —> dags att flyta vidare in i FISKARNA, 18 februari ges plats till det sista stjärntecknet och det är dags att slutföra vad vi har börjat vid vårdagjämningen förra året.

Oavsett vad ditt soltecken är, ta dig tid att meditera, fundera över och fundera över saker och prioritera dem för nästa cykel. Sakta ner och reflektera över vad den här astrologiska cykeln. Vad har påverkat och betytt mest för dig i nästa solcykel. Visioner, känslor och gränsdragningar är upp till dig. Flyt inte bort utan flyt med.

19:e februari står Venus 23° Vattumannen i kvadratur med Mars 23° Oxen. Venus och Mars är de eviga älskarna som jagar och förför varandra. 

Friktion mellan Venus och Mars i relationer och romantik eller  passion som emellanåt leder till irritation och känslodrama.

Kombon inbjudan in att stå upp (Mars) för vad du efterlängtat (Venus) och ta tillfället i akt agera utifrån din hjärteönskning.

Merkurius Gåååår Direkt! Woohoo!! 20:e februari vänder det och Merkurius direkt vid 11° Vattumannen. Ingen kan inte vara påverkad… utan en minst sagt en ”intressant” ..”merkurigrad…”

Den kom som en tripplade affär med Venus, Jupiter och de överfyllda Vattumaniska huset beskriver för oss … och nu när Merkurius går direkt kommer vi att få ännu mer klarhet om den nya tidsålder i Vattumannen.

Venus följer efter Solen in i Fiskarna och mår såklart som själva fisken när upphöjd vilket betyder att det är i denna vattniga placering där hon kan uttrycka sig som bäst från den 25/2.

Solen i Fiskarna/ Venus i Fiskarna

Under de följande veckorna blir du mer mottaglig och intuitiv än vanligt och kommer att relatera djupare till kärlek, konst, poesi, musik – jaa till allt som är vackert.

FULLMÅNEN i Jungfrun 8° avslutar den 27:e februari och det här en av de mer positiva fullmånarna under året, eftersom det är trigonal mellan Uranus och Venus.

Oavsett vilka önskningar du planterade vid Nymånen kommer det att blomstra till vackra blommor för dig att varsamt skörda. 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: