Under mars månad går inget baklänges…

Mars 2021 är en lättnad efter två turbulenta första månader på året. Inte helt kolungt men inga iallafall inga retrograder… utan några fördelaktiga trianguleringar mellan Merkurius-Jupiter och Venus-Neptunus-konjunktioner.  När solen och Venus går in i Väduren blir mars en mycket mer balanserad månad. Som du säkert känner är det hög tid för elden, som mars månad tar oss till. På grund av Solen-Venus-Chiron stellium handlar mars om läkning och frihet.

Mars går in i Tvillingarna den 3:e mars är det en transit att se fram emot av två skäl.  Tvillingmars delar liknande egenskaper som rörelse, nyfikenhet och aktiv konversation. Mars i Tvillingen gör en trine (istället för kvadratur) ihop med Saturnus/Jupiter/Merkurius i Vattumannen. Här hjälper Mars till och sätter igång den kreativa Vattumannenergin, igen. Sätter igång oss att både få saker ur händerna men främst att vi gör. Den mer introverta livsstilen vi haft under rätt lång tid med tystnad och lugn kommer behöva ändras. Mars i Tvillingen älskar att prata utan att verkligen uttrycka sin ståndpunkt – och det kommer du också behöva göra!

Merkurius står konjunkt Jupiter vid 17° Vattumannen den 4 mars. En lovande transit som vi inte kunde dra nytta av i februari  eftersom Merkurius då var i retrograd. När Merkurius nu är direkt kommer Jupiter äntligen att ge dig den behövda skjutsen av lättnad och optimism.

11:e mars står Solen konjunkt Neptunus vid 20° Fiskarna. Solen är vår identitet. Neptunus har en upplösande kvalitet, så Sun-konjunktur Neptune är ett tillfälle att lämna den gamla definitionen av vem du är och möta det tidlösa, oändliga Självet som du verkligen är. Med Sun-konjunktur Neptunus är det bästa rådet att låta kaos göra sitt arbete. Det är i kaoset – i detta kreativa utrymme med oändliga möjligheter – som så småningom kommer en ny ordning.

NYMÅNE i Fiskarna faller in vid 23° den 13:e mars och står konjunkt med Venus och Neptunus så det är en drömmig Nymåne. Drömmar kan verklighet, och när manifestationen av en nymåne möter Venus och Neptunus är faktiskt allt möjligt! Plantera, så fysiska frön för fin sommarskörd men framför allt gör listan om vad du behöver fokusera på kommande 30 dagarna.

Venus är konjunkt Neptunus just den 13:e är i 20° Fiskarna är den mest romantiska transiten i Astrologin och det är bara några år till som vi har turen med Neptunus i sitt eget tecken Fiskarna. Oavsett hur svårt livet känns så är tillfället med Venus konjunkt Neptunus ge oss en mjukare hjärtlig känsla av skönhet och dragning till magi runt oss.

Merkurius flyter in i Fiskarna den 15:e mars där fantasi och flyktiga tankar hämmar intresse av fakta. Den rörliga förändringarna och mjuka känslor öppnar för nyanser och finesser som saknar liknande stycke i hela zodiaken. Den här transiten är perfekt för kreativa projekt av något slag.

SOLEN I VÄDUREN den 20 mars önskar vi alla ett Gott Nytt Zodiak År. Grattis på födelsedagen till alla Väduren där ute och vi har den officiella starten på ett nytt astrologiskt år och mer optimistiskt eftersom Venus springer in med lätta steg in i Väduren, hand i hand med Solen som gör sig klar för återfödelse helt genom hjärtat. Det finns en skönhet och oskuld till Venus i zodiakens första tecken. Hjärta är rent med instinktiv vilja.

23:e mars står Merkurius i kvadratur med Mars 11° Fiskarna kvadratisk Mars i 11° Tvillingarna. Den här kvadraturen har rykte om sig att vara konfronterande. Tvillingarna och Fiskarna är föränderliga och snarare kompromissande tecken. Merkurius kvadratur med Mars handlar om att “reda ut saker” snarare än att argumentera för argumentens skull.

Solen står konjunkt Venus vid 5° i Väduren den 26:e mars och fortsätter Venus-transit, som började under 2020 i Tvillingen när Venus förvandlas till en kvällsstjärna och så småningom stiger högre  efter solnedgången. Inställningen till kärlek mognar en förståelse om vad som gör oss och andra människor lyckliga. Samtidigt är Mars tätt ihop med Norra Noden i Tvillingen. Mars står för handling och självhävd, och Norra Noden står för det vi ska skita mot, det mer okända. Mars skapar ihop med Norra Noden en kanska och en “Nu kör vi“ även om det känns osäkert och kanske t o m läskigt. Tvillingperspektivet gör oss uppmärksamma på detaljer och informationsdjupdykning. Det blir viktigt att komma ihåg att du inte har alla svaren men självinsikt är en nyckel.

FULLMÅNE i Vågen sker vid 8° den 28:e mars då står Solen, Venus och Chiron tätt-tätt ihop i Väduren med sitt tydliga ”Jag är”. När Månen är full i Vågen, skapas det motsatta intrycket av ”de Andra”.  Kan vi förstå oss själva bättre genom andra? Är det så att vi via en annan förstår oss själva och andra när vi verkligen ser oss själva? Att sätta sig i perspektivet att gå i andras skor är aldrig lätt men just det är precis vad Fullmånen i Vågen hjälper oss med.

Sista dagen i mars (30/3) står Merkurius tätt ihop med Neptunus vid 21° i Fiskarna. Den här ihopslagningen skapar helt klart ”förvirring”. Merkurius handlar om fakta och vad vi kan se med våra sinnen. Neptunus är allt vi inte kan se – våra känslor, intuition och fantasi. Det betyder inte att Merkurius och Neptunus inte kan fungera bra tillsammans utan tar med sig de bästa egenskaperna: “Stäng ögonen och se”; det osynligt för ögat.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: