Mars, mars, måne – relationsfullmånen i Vågen mot Solen i Väduren

Nuddar vid Fullmånen under söndagskvällen i Vågens 8° – där Solen, Venus (och Kiron) står väldigt tätt invid varann i Vädurens 8°. Fullmånen är en Supermåne och “väldigt” nära jorden (362 170 km) under söndagskvällen 28:e mars exakt 20:49 CET.

Touched with love

Som ni vet så är en fullmånen samma som att Solen (Väduren) står mitt emot Månen (Vågen). Det ger uttrycket om att Fullmånen skapar polaritet och en utmaning som ska lösas. Den sker ihop med den fina “LUFT triangle” av Mars i Tvillingen och Saturnus i Vattumannen och skapar där med ett vackert förenklande mönster som kallas Trigon (engelska: Trine).

Om du tittar på formationen i bilden så syns blåa streck mellan Måne, Saturnus, och Mars som skapar en tydlig triangel som ger själva idéfarten i Trigonen. De eskalerar tal och att finna nya vägar för kreativa uttrycksformer. 

Månvågen måste driva oss i relationer och att skapa tillmötesgående och väljer snabbt den andras stämningar och behov.

Solen och Venus är i Väduren, zodiakens första tecken, blir lite bekymrade över JAG:et (INTE de Andra).

Fullmånen i Vågen står mittemot planeterna i Väduren och det skapar konflikt mellan våra relationsbehov och behovet att vara trogen mot oss själva.

Väduren är zodiakens första tecken, och det är en symbol för ”JAG:et” med hälsosamt fokus på ”mig” vilket är avgörande för vår existens och överlevnad. Du behöver sätta på din syrgasmask innan du hjälper andra. Det är logiskt men hur ofta gör vi det?

Om det blir för mycket fokus på ”mig” – är det lätt att fastna i den bubblan. Kanske är det så att rädslan om förlorad identitet sker pga av partnerskap kan göra oss rädda för relationer i sin helhet. När ser oss i en relation tenderar vi att dominera så att vi kan få saker ”på vårt sätt”.

Nu är månen helt i Vågens fokus på ”Den andra”, som direkt relateras till alla våra relationer, med andra människor och inte minst alla typer av relationer – både privat och professionellt. Relationer, lita på andra och andra runt sig är en viktig överlevnadsfärdighet. Människan vann evolutionsspelet och det är direkt relaterat till vår förmåga att skapa sociala nätverk och odla ”goda relationer”.

Rikat fokus ligger nu på vår partner (Vågen) och vi kan uppleva att vi tappar oss själva och slutar lita på våra instinkter (Väduren). När vi litar för mycket på andra människor utvecklar vi ett medberoende och därför uppmuntras du till att se över balansen mellan JAG:et och de Andra som nyckeln till framgång.

Chiron – Hälften människa – hälften häst

Låt oss utveckla begreppet dualitet – försoningen av denna dualitet – är kärnan i Kiron.

Kiron/ Chiron är kallad den sårade Helaren, formen är en halvhästkreatur, en symbol för våra försök att göra de motstridiga sidorna i psyket vårt arbete som en integrerad helhet. En centaur  är del människa och en del häst?  

Kirons mor överger honom vid födseln, pga av sitt utseende, och vi följer historien där primära såret är bortstötningen blir en metafor för vårt identitetssår: när världen avvisar oss för den ser ut som och agerar som.

I historien så adopteras så småningom Kiron av Apollo (solen) och lär sig av honom konsten att läka, profetia och astrologi. Dessa gåvor, i kombination med Kirons naturliga djurlikt råa koppling till naturen, hjälper honom att bli den största läkaren och läraren i sin tid.

Kirons dubbla natur möjliggör honom att nå sin fulla potential. Det var precis hans halvmänskliga/ halvhäst uttryck som hans mor ursprungligen avvisade blev hans största gåva.

Kiron blir symbolen för vad som känns besvärligt och oacceptabelt till en börja som blir den största gåvan så småningom. Om ni minns så skadades han som nyfödd då hans mentala funktioner ännu inte hade utvecklats.

Det går inte att likställa med att någon avvisar oss som vuxen och det sårar oss och gör såklart att kan vi känner oss illa berörda, men så småningom kommer vi över det. Men i barndomen är vi inte utrustade för att hantera den utsatta oönskade smärtan. Kirons sår är djupt rotat i vårt förflutna och kräver djupdykning.

Den goda nyheten är att om vi gräver och tar upp såret till ytan läker vi. Som vuxna har vi resurserna för att förvandla vårt sår till en gåva. Det primala kironiska såret håller oss trasiga, alienerade och åtskilda. När vi äntligen läker det blir vi ”hela igen”.

Vad har nu Kiron in i berättelsen med fullmånen i Vågen att göra? Kirons förhållande med Väduren och Vågen: det tillbringar den längsta tiden i Väduren och den kortaste tiden i Vågen och ger Vädurs/ Libra-axeln dynamiken mellan polerna. Budskapet och vägen till helhet är inte en ensamresa. Utan iI själva verket kan vi nyenklare hitta oss när vi interagerar oss med andra. Vi lär oss om oss själva och om världen genom våra interaktioner och relationer med andra.

VI speglar oss i och med interaktionen med vår partner (make, vän, terapeut etc.) likväl vi är en spegel åt dem och deras utveckling. I förhållande studsar vi tillbaka på andras ord, idéer och känslor. Vilket ger den en-mot-en-interaktionen som håller oss “sanna” och ”i kontroll” i förhållande till verkligheten. Fullmånen i Vågen är att hitta helhet genom andra, och fullmånen med kironsmak i Vågen kommer att ge oss en djupgående förståelse för vad det innebär att vara ”hel”.

Sun/ Venus/ Kiron-konjunkturen avslöjar alla våra sårbarheter och be oss att “vara sanna“ och visa upp som vi är – utan masker eller filter. Vi blir påminda om att vi bara kan hitta helhet i den inneboende dualiteten i ett förhållande med en annan.

Fråga dig: 

Skriv ner sina svar och se till att du förlåter dig sig och dem du fortfarande inte gjort upp med.

* Hur ser jag mig själv genom mina relationer?

* Vilka personlighetsdrag dras jag till hos min partner? Varför är det så?

* Vilka är fördelarna med sund konflikt och att vara sårbar?

* Hur bryr jag mig om andra? Visar jag mitt sanna jag? 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: