Juni månförmörkelser kan ge enorma tidshopp i livet

Det öppnar upp en mysig start på Juni. När vi möter Venus, Kärlekens planet, redan den 2:a juni går in i Kräftans tecken som är lite mer privat, som tecken, och ger Venus en mer vårdande, empatisk och sentimental känsla för vårt hemmaliv och kring våra nära och kära, under de närmaste fyra veckorna. Venus är placerad mjukt och skönt hela juni nästan. Värmen kommer. Vi är lite närmare ledighet och semester. Vare sig vi går i skolan eller jobbar.

Vi känner säkerligen fortfarande effekten från den kraftfulla Superfullmånen i slutet av maj som inte bara indikerade tid för avslut åt dig och den uppmuntrande början och nystarten med solförmörkelsen viset framför oss i Tvillingen den 10:e juni. 

Förmörkelser kan ge enorma tidshopp i livet, med plötsligt och abrupta slut. Lite likt det som händer med personliga Uranus-aspekter och transits. Förändringarna är vanligtvis permanenta. Om du intar observatörsläge när de inträffar, kan det ge känslan av att ödehanden sträcker sig efter våra liv för att påskynda vår utveckling. Intensiteten kommer att fortsätta, eftersom det är det naturliga förloppet när vi befinner oss i den här koncentrerade förmörkelseperioden. Effekterna kommer kännas från båda förmörkelserna under de närmaste sex månaderna. Mest sannolikt kommer det att medföra en förändring för hela mänskligheten. Förändringar sker och ändrar vägen. Säkerligen en välkommen ändring eftersom livet har varit tufft för många av oss. Tänk på vad som redan har förändrats i ditt liv efter förra månförmörkelsen, eller mer om vad har blivit tydligare att du borde eller måste släppa taget? 

Solen i Tvillingen står trigon Saturnus i Vattumannen den 3:e juni – vilket ger en idealisk tid att fokusera på framtida mål och långsiktiga planer.

Venus i Kräftan står trigont Jupiter i Fiskarna ger en positiv aspekt som ger optimism, lycka till och mycket romantisk framgång.

Andra gången i år ser vi kvadraturen mellan Merkurius i Tvillingen och Neptunus i Fiskarna den 5:e juni – Håll ditt sinne öppet och försök fånga all fakta innan du fattar några som helst beslut. Samma dag, se upp: Mars i opposition mot Pluto i Stenbocken. En rätt aggressiv aspekt som kan leda till sårade känslor och dramatiska argument.

Huvud attraktionen för månaden visar en spektakulär Nymåneförmörkelse i Tvillingen 19°, den 10:e juni, 2021 där nymånen skapar en ringformig solförmörkelse mönster. Ringformade förmörkelser är ”speciella”när månens skiva täcker solen helt, precis som i en total förmörkelse, men eftersom månen är lite längre bort från jorden skapar solen en ljuskant runt månen. Effekten gör att det ser ut som en gloria.  Gloria har en djupare andlig mening. Symboliken av uppståndelse eller tanken att det som är heligt och gudomligt (ljuset) inte kan övervinnas av mörkret.

Boosten från solförmörkelsen skapar en lämplig tidpunkt att börja något nytt: lära sig ett nytt ämne, knyta kontakter eller ta en kortare resa. Ambitionen är bäst att hålla låg eftersom Merkurius fortfarande retrograderar. Den extra boost från solförmörkelsen gör detta till en lämplig tidpunkt för att börja något nytt: lära sig ett nytt ämne, skapa kopplingar eller ta en kortare resa.  Förmörkelsen är i exakt konjunktur retrograd kvadratur till Neptunus i Fiskarna, så det är förvirrande! Förvirring betyder inte nödvändigtvis ”dåligt”, men när Merkurius i retrograd OCH Neptunus kvadratur, kanske saker och ting är inte exakt som de verkar, milt sagt.

FullMånförmörkelse

Samtidigt står Solen och Merkurius i samma tvillinggrad. Det ger extra fokus i kommunikation, det är en lämplig tid att vända negativt till positivt.

Mars går in i Lejonet den 11:e juni – Woohoo – Nu ser vi en mycket eldig kombination, skapar gnistor av passion, drama, och självförtroende under de kommande sex veckorna. Om inget annat blir det väldigt underhållande. 

13:e juni står Venus i Kräftan trigont med Uranus i Oxen kraften i aspekten försvagas. Hur som är det fortfarande en fantastisk dag för små framgångar i kärlek och pengar.  Solen i kvadratur med Neptunus i Fiskarna skapar dimmighet, den årliga aspekten kan ge besvikelse och vara vilseledande. Dra inte ut svängarna idag, ligg lågt.

När Saturnus i Vattumannens skapar kvadratur med Uranus i Oxen den 14:e  juni fortsätter intensiteten och frustrationen kan medföra både plötsliga och obehagliga förändringar. Anpassning är bästa sättet att överleva.

Jupiter stationera och går retrograd i Fiskarna den 20 juni. De kommande fyra månadernas retrograd kan ge mer förändringar i livet, men med mindre tur. Lyssna på egen intuition för att hitta rätt.

Äntligen SOMMAR – den 20:e juni infaller Sommarsolstånd i Kräftan – årets första sommardag. Dags att släppa tvivel och rädsla och gå in i nya solskenet. Vi tänker såklart mer på familjen, nära och hemmet.

Dagen efter ser vi att magiska överraskningar väntar på oss under den här aspekten, oavsett om det är romantiskt, kreativt eller andligt. Den fördelaktiga tritonen sker mellan Venus i kräftan och Neptunus i Fiskarna Tvillingen. 

Äntligen går Merkurius den 22:a juni direkt och vi kommer att tänka klarare och att snabbare uppnå uppgifter som har hållit oss tillbaka, oss de senaste veckorna.

23:e juni kommer den positiva aspekten mellan Solen i Kräftan trigont Jupiter i Fiskarna ge möjligheter att hjälpa oss att växa personligen och andligt.

Venus är i opposition mot Pluto i Stenbocken är aspekten som skapar spänningar till vår ekonomi och våra relationer. Pendeln kan sväng till det sämre så det är bra om vi stärka vår besvikelse innan, även om andra lyckliga aspekter mildra slaget.

Fullmåne i Stenbocken ser vi den 24:e juni. Den här allvarliga fullmånen påminner oss om att strängt avsluta alla pågående uppgifter och projekt innan vi börjar något nytt. Jobb, Jobb, jobb…. 

När Neptunus går i retrograd i Fiskarna (25/6) är det dags att vakna upp från våra fantasier till den hårda verkligheten. Under de närmaste månaderna kan vi behöva möta några kalla, hårda fakta och använd  tekniken ,internet för svaren.

Fullmåne i Stenbocken – jobb, jobb, jobb allt ska slutföras

Juni slutar med att Venus skrider teatralikst in i Lejonet och från den 27:e juni och de efterföljande fyra veckorna upplever vi kärlek på “dramatiska”. Allt blir mer spännande och levande. Håll i plånboken eftersom vi kan bli lite för spendersam och generösa med pengar, fast såklart sker det i stil och god smak.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in changes. CEO and Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: