September känns mer Vågig än Jungfrusolig

Hallå hej September – Vi är fortfarande under Jungfrunsolen medan Venus, Merkurius och Mars redan är i Vågen. September kommer nog kännas mer Vågig än Jungfrusolig.

Ingen underskattar skiftet från Jungfrun till Vågen, för det är viktigt. Vi har under de första 6 soltecknen, från Väduren till Jungfrun, handlar det om ”Jag” och de sista sex stjärntecknen, från Vågen till Fiskarna, om ”Den andra”.  September börjar sakta men säkert ställa om naturen. Förbereda sig inför kallare tider. Klorofyll ska dras tillbaka ner i stammen, men det tar sin lilla tid. Ju mer sol vi har under tiden desto praktfullare blir bladen, men trot det ska bladen falla och både skydda och ge marken näringsfilt inför snö och is. 

September börjar med att MarsJungfrun står i opposition med Neptunus i Fiskarna andra september. En aspekt som utmanar oss att ställa svåra frågor om vår väg i livet. Frågeställningen hjälper oss att se skillnaden mellan fakta och fiktion.

Merkurius står fördelaktigt trigon Saturnus i Vattumannen. Det är andra gången denna aspekt har dykt upp, vilket gör det till en bra tid att väga in alla alternativ innan de kommer med de bästa möjliga besluten. 

VenusVågen står kvadratur med Pluto i Stenbocken och skapar spänningar i relationer samtidigt som det belasta vår ekonomi.

6:e september får trigonkombinationen mellan Mars och Pluto oss att känna oss kraftfulla och ambitiösa, nästintill fullkomliga och redo att ta över världen. Samtidigt ger trigonen mellan Venus och Jupiter ger möjligheten att starta romantiska relationer, umgås med härliga vänner och bekanta och bara ha kul och njut.

Den svarta natthimmel ger oss Nymåne i Jungfrun 14° den 7:e september kl. 02:53 CET. Nymånen möter oss med omtanke och hjälper oss att se över vårt välmående och vår hälsa. Den stora jordtriangel hjälper oss att vara handfasta och grundade.

Nymåne i Jungrun

Nymåne infaller när solen, jorden, och månen ligger i rät linje och Solen och jorden är på motsatta sidor av Månen. Tiden markerar starten på en ny måncykel och nymånen kan vanligtvis inte ses från jorden då inget solljus reflekteras från månens yta. Vi kallar det svart himmel. 

Ohh lala – den 10:e september går Venus in i Skorpionen. Kraftfullt och helt klart känns skiftet i intensitet och vi drivs på av instinkter som sexuella, begär, och konflikter. Skorpionen symboliserar även kapital, arv och stora siffror. De närmaste veckorna kan ge en intensiv tid för svartsjuka, besatthet, habegär, och manipulation.

Mars kliver in i Vågen den 14:e Inte den skönaste placeringen för krigarplaneten att befinna sig i de kommande 6 veckorna med en avsaknad av energi, kan känna oss långsammare, spretiga.

Lär dig mer om dig själv – boka tid.

JungfruSolen opponerar Neptunus i Fiskarna – den återkommande årlig aspekten kan grumla visionen om hur vi ser oss själva och i världen. Sätt gränser ta försiktighetsåtgärder för att inte falla för tankevilla.

En positiv aspekt syns utan motstånd den 16/9 Solen i Jungfrun i trigon med Pluto i Stenbocken ger möjligheten till förändringar som redan pågår.

Dagen efter så blir det trassligt med VenusSkorpionen i kors med Saturnus i Vattumannen. Aspekt kan ge allt från förseningar, svartsjuka, känslomässig distans i relationer och kyla.

17-23 september 2021 – Venus i kvadratur med Saturnus och Uranus trasslar till det lite, en deja-vu från den fasta t-korset i juli och VenusLejonet drog in våra dramatiska upplevelser av känslor i juli släppte ut spänningen, kommer Venus i Skorpionen att hantera det (spänningen) helt själv.

Ibland behöver vi en implosionsliknande intensitet för att få klarhet i vad som verkligen är viktigt och vad som behöver förändras.

Fullmåne i Fiskarna

FULLMÅNE i Fiskarna 13° kl 01:55 CET i den 21:a september kallar vi Skördemånen. Den här fullmånen är fantasifull och drömmande placering som hjälper oss att hitta vår personliga kraft och inspiration. Funderingar du har skapar inte varaktiga förändringar eller hjälper dig avsluta projekt. Sätt egna tydliga gränser. Utmaningen med fullmånen är konjunktionen med Neptunus mittemot Mars. Precis som vilken fullmåne som helst, kommer fullmånen i Fiskarna strävar efter att förena de kompletterande energierna mellan båda tecken på var sida axeln. Likt “flytande i rymden”, andra världens måne/ Neptunus i Fiskarna, säger ”låt oss göra det, låt oss göra det nu, låt oss få det gjort” sådan ordning står det när vi har Sol och Mars i Jungfrun.

Höstdagsjämningen faller in den 22:a september samtidigt som Solen går in i Vågen.  Under höstdagjämningen står ljus och mörker i balans. Symbolen om balans som Vågen har och ger ursprung i harmoni och diplomati. Solvågen söker alltid relationer. Kärlek är viktig. Söker förståelse i alla förhållanden, partnerskap, och  med kollegor samtidigt som de håller konstnärliga energier och bygger (alla) sina känslor på balans och harmoni. Vi har fyra veckor som handlar om balans med motparter så lite flirtigt blir det allt.

Skördemånen – Fullmåne i Fiskarna

Samtidigt passar MerkuriusVågen på att ge en bra påminnelse om inget trevligt att säga, ska man inte säga något alls… när det sker kvadratur med Pluto i Stenbocken. 

Överraskning står framför oss när VenusSkorpionen och Uranus i Oxen står mitt emot varann, den en 23:e september. Det här händer en gång om året och ger antingen medvind eller motgång i kärlek och pengar. En överraskande dag i alla fall.

26:e september – Merkurius går retrograd i Vågen – Förra gången Mercury kommer var i retrograd gav förändringar i alla former av  relationer. Den här gången gäller det kommunikation och logik som kommer att vara ur balans, samtidigt ges du utrymme att balansera tidigare kommunikation. Värdera din tunga, håll den lugnt på Vågen.

Få dagar kvar i September ges det utrymme för Romantik och njutning, vi ser en fin vatten trigon med Venus och Neptune som lyfter kreativitet sinnen och passion.

Solen i Vågen står fördelaktigt med Saturnus i Vattumannen och ger bra för planering, och det utveckla erkännande för tidigare insatser för långsiktiga mål.

Sista septemberdagen pekar på att inte ta oss själva så seriöst. Slappna av känslomässigt. Se över dina relationer, och pengar alla kan leda till problem och spänningar, tänk igenom vad som driver dig.

✨☀️🌙✨Growing Astrology Awareness together in the World✨☀️🌙✨

#astrologyanette #sunmoonrising #solvåg #merkuriusretrograd #födelsestjärnkarta #birthchart  #soulsearching #findingself #horoskop #astrophilia #astrologi  #virgo #nymånevåg #libra #fullmånefisk #septemberastrology 

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in sustainable changes. Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Lämna en kommentar