Astrologiska året 2024

2024 skapar utrymme för rätt anmärkningsvärda astrologiska förutsättninga och vi möter en successivt uppbyggd tid med helt ny era fortsätter att kraftfullare formas. Det är som om det här året fungerar som en gigantisk portal till en helt ny epok. De tre yttre planeterna arbetar tillsammans för att hjälpa oss att skapa en ny verklighet. Under den andra delen av året kommer Uranus, Neptunus och Pluto att göra det möjligt för mänskligheten att tillsammans höja massmedvetandet och en gång för alla förankra Vattumannens tidsålder. Den udda kombinationen teknik och andlighet (Vattumannens och Uranus framtidsvision och breda tvärtom perspektiv) kommer att hjälpa denna förändring till ett helt nytt paradigm och där individualitet och personlig tillväxt segrar när många naturligt ifrågasätter konsumtionen och väljer ett breda personligt miljöperspektiv att leva livet framåt.

Vi fortsätter att bygga upp vår medvetenhet att om en helt ny epok ska födas behöver de gamla strukturerna samtidigt fortsätta sin process att kollapsa. Den processen som pågått sedan 2021. Saturnus grundliga beröring fortsätter mästerligt i processen genom utvecklingen i Fiskarna, med hjälp av Jupiter under våren och hösten. 

Förändringar inom media- och handelsvärlden kommer definitivt att utvecklas när Jupiter går in i Tvillingarna i maj. Innan det skiftet sker gör Jupiter ett episkt möte med Uranus i Oxen, vilket kommer att liva upp finans- och fastighetsmarknaderna i början av våren. Om jag som andra astrologer ser så finns det stora ändringar i personlig inkomst hoppas jag att vi kan se öppningar som universell basinformation kombination få vissa länder. Det finns utrymme för större personliga vinster, för vissa, där personliga större investeringar kan göras.

Grattis till dig som har solen i framåt (kardinal) stjärntecknen avslutar en femtonårig cykel av förvandling när Pluto avslutar sin transit i Stenbocken, och personliga förändringar sker.  Du som har solen i Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken kommer känna av lättnaden. (För dem på norra halvklotet markerar Väduren början på våren, Kräftan börjar sommaren, Vågen börjar hösten och Stenbocken är början på vintern. Vilket gör att de kallas de för zodiakens ledare, trendsättare och ”idémänniskor”.)

De föränderliga tecknen väntar på väckarklockans ton när illusionens planet börjar sin retrograd, och en kritiska grad i Fiskarna. Tillsammans fortsätter vi alla det arbete vi påbörjade sommaren 2023 när ödets månnoder i Väduren och Vågen stödjer vårt arbete att omvärdera svåra och påtagligt förgiftade och medberoenderelationer, ta aktivt handling och avsluta dem som inte längre hjälper oss.

Den svåraste delen sker i början av året men hanteras genom att ta tag i vår egen personliga tillväxt på djupet mellan januari och april. Under dessa månader aktiverar noderna Kiron i Väduren och följer upp en resa som vi började tidigt 2023. Genom andligt, energiskt och psykologiskt arbete kan du läka det som styrs av Väduren vilket navigerar utkomsten av 2024, förslagsvis framgångsrikt.  

2024 års förmörkelser, retrograder och anmärkningsvärda astrologiska transits och aspekter som hjälper oss från förmörkelser till retrograder och större förändringar och transits.

Förmörkelser 2024

Fullmåne månförmörkelse i Vågen den 25 mars – En relation eller situation som började vid Ring of Fire-förmörkelsen den 14 oktober 2023 kan ta slut nu. Med Venus nu i Fiskarna tillsammans med Saturnus, kan det bli en sammandragning i relationerna i det fall att vi har förlängt oss själva.

Nymånesolförmörkelse i Väduren den 8 april – Helande av ”relationen med jaget” blir temat nu när denna eldiga förmörkelse är exakt i samband med Chiron i Väduren. Nya dörrar kommer att öppnas för dem som tydligt kan se hur de har övergett sina drömmar för att göra andra glada.

Fullmåne månförmörkelse i Fiskarna den 17 september – Upplösningen av strukturer som sattes igång under våren 2023 när Saturnus först gick in i Fiskarna når klimax nu. Tillsammans kunde vi se detta inom såväl nyheter som media, med Jupiter i Tvillingarna som bildar en T-kvadrat med förmörkelsen och Neptunus i Fiskarna senare under året.

Nymånesolförmörkelse i Vågen den 2 oktober – Detta är den sista förmörkelsen i Väduren/Vågen, vilket betyder att arbetet vi gör med att städa och rensa upp relationer nästan är över, även om den här förmörkelse kommer att pressa ur oss alla förträngda känslor som lurar i skuggorna och väntar på att bli avslöjade.

Merkurius retrograder under 2024 sker följande perioder 1/4 – 25/4, 4/8 – 28/8, 25/11 – 15/12

Under 2024 kommer Merkurius att gå retrograd med stödet av eldtecken, med en kort omväg i Jungfruns tecken. Den här kosmiska budbäraren kommer få oss att granska, inkluderar kreativitet, drivkraft, ambition och skapa och förverkliga idéer. Eftersom Merkurius kan röra sig otroligt snabbt i Väduren, Lejonet och Skytten, kommer topparna och dalarna att vara extrema. Nedgångarna kommer att innehålla en känsla av uttorkad kreativitet och kanske till och med libido. Men topparna kommer att bli mer och mer spännande, minst sagt. För att göra det bästa med den stora Eld trigonen som Merkurius kommer att forma på himlen måste vi utforska vår kreativitet såväl som olika sätt att jaga våra mål. Merkurius retrograder kommer också att vara avgörande för hur vi använder våra ord i relationer, baserat på att alla tre retrograderna gör astrologiska kopplingar med Venus och Kiron i Väduren. Vi möter en underliggande och helande ton med baklängesspåren, så öppna upp din nyfikenhet och se till att hitta din unika koppling med dem alla.

Mars i Lejonet startar sin retrograd den 6 december, och avslutar den i Kräftan den 23 februari I hjärtat av vintern kommer denna retrograd att hjälpa oss att rensa ut den förvirrande energin som ligger under familjens dynamik. Om det används på rätt sätt kan det vara positivt för att hjälpa oss att läka generationstrauman.

Jupiter drar sig bakåt gång i år där den enda retrograd sker i Tvillingarna den 9 oktober 2024 och slutar i samma tecken den 4 februari 2025. Genom att lägga till en kvadrat med Saturnus i Fiskarna, kommer Jupiters retrograd 2024 att påverka oss mentalt. Delvis kommer vi testas på vårt gamla troende och troendeuppfattning. Att ändra uppfattning om de riktigt stora livsfrågor är inte bara nödvändigt utan ett verkligt måste! Du har 3 månader och 26 dagar på dig.

Saturnus retrograd sker i Fiskarna under 29 juni – 15 november – Till skillnad från andra planeter förlorar inte Saturnus sina krafter under sin retrograda rörelse. Karmiska justeringar kommer att äga rum nu, särskilt när det gäller alla föränderliga teckenplaceringar: Tvillingarna, Jungfrun, Skytten och Fiskarna.

Uranus i Oxen retrograd mellan 1 september – 30 januari 2025 – Uranus är innovationens, inspirationens och oförutsägbara händelsernas planet, och den startar sin årliga fem månader långa retrograd den 1 september i Oxens sensuella och materialistiska tecken. Den här retrograd kommer att tillåta oss att ta en paus efter den accelererade förändringen Uranus tillhandahållit personligen och kollektivt, efter att ha förstorats av Jupiter under våren. De påtagliga och stora kollektiva förändringar kommer att fortsätta på en mer lättsmält nivå under resten av året.

Neptune retrograde i Fiskarna sker från 2 juli till 7 december 2024, och kommer särskilt att spela på våra känslor och känslighet, och en tid av introspektion för många av oss och uppmuntrar oss att reflektera över oss själva, trots allt är Neptunus känd som din djupaste Påtagliga uppenbarelser kommer att inträffa under retrograden när Neptunus förlorar sina hypnotiska krafter. Insikter om varför vissa strukturer behöver upplösas, när vi börjar skapa en helt ny värld baserad på sann medkänsla.

På samma sätt och med liknande effekt som 2023 betyder Plutos retrograd att makten kommer att byta ägare från den 2:a maj till 11 oktober. Meningsfulla förändringar i regeringar, stora företag och finansiella eliter kommer definitivt att inträffa eftersom den makthungriga planeten Pluto i den här särskilt betydelsefullt för den mäktige planenterns retrograd i Vattumannen som går tillbaka in i Stenbocken för sista gången på nästan 250 år, extra kraftfullt eftersom det markerar Plutos sista försöket som den kommer att göra till Stenbockens tecken. 

2024 andra Anmärkningsvärda astrologiska influenser

Norra noden står konjunkt med KironVäduren under perioden 1:a januari till 15 maj kommer alla healing modeller och andliga framsteg att uppleva kvantsprång eftersom djupläkning krävs för många av oss nu.

Jupiter konjunkt Uranus i Oxen och från 20 mars till 20 maj förstorar Jupiter Uranus innovativa, kreativa och oväntade energi. Vi kan förvänta oss att se förändringar på finansmarknaden, såväl som i klimatförändringarna under den här perioden.

Jupiter går in i Tvillingarna den 25 maj går planeten av överflöd, tillväxt och expansion under Merkurius styre. Eftersom Jupiter kommer att kvadrera Saturnus två gånger i år, står mediavärlden för en enorm översyn 2024. Vissa delar av denna industri kommer att upplösas och öppna nya och annorlunda tillväxtkanaler.

Uranus sextil Neptunus och mellan juni och december kommer många av oss att uppleva andliga uppvaknanden när världen av drömmar, intuition och det ockulta får en överladdad injektion av adrenalin och spänning. En mycket uppfinningsrik och kreativ tid, kollektivt och personligt.

Uranus står sextil med Pluto från mitten av juli till mitten av november är unika möjligheter att skapa ett nytt liv tillgängliga för oss eftersom stora genombrott sker inom områdena teknik, astrologi, kreativitet och konst.

JupiterTvillingen står kvadratur med SaturnusFisken och mellan den 19 augusti och 4 december hjälper Jupiter verkligen Saturnus med den tre år långa processen att förstöra de etablerade strukturerna och sociala övertygelser så att nya processer och framtiden kan byggas. De finansiella marknaderna kan bli lidande vid den här tidpunkten. Lägg tiden på minnet när det gäller investeringar.

Pluto går in i Vattumannen och är här för att stanna Åhh äntligen så början av en ny era, en helt ny epok. Nu äntligen på riktigt när Pluto stannar kvar i Vattumannen för alltid. När Pluto möter Vattumannen igen den 19 november 2024 till den 8 mars 2043. Det här storslagna skiftet förankrar Vattumannens tidsålder. Det som sattes igång  av 2020 Jupiter-Saturnus stora konjunktion och Saturnus-Uranus 2021-kvadraturer.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in sustainable changes. Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Lämna en kommentar