SuperSkorpionfullmåne – intensitet med tydlighet om att släppa, reda ut och rening syns den 27:e april, 2021, kl 05:31 CET, vid 7° i Skorpionen

En av årets två Supermånar* är den här Skorpionfullmånen som inträffar den 27:e april, 2021, kl 05:31 CET vid 7° i Skorpionen. Fullmånen ligger mittemot Uranus i Oxen, tätt intill Solen, i kvadratur med Saturnus i Vattumannen/ triangulärt Mars som precis kommit in i Kräftan.

Fullmånar i Skorpionen är per definition intensiva och den här är inget undantag. Sol-Måne-opposition återspeglar egenskaperna hos det motsatta tecknet och återspegling det vi ser i Oxen. Under den här fullmånen i Skorpionen står solen nära Uranus i Oxen. Solkonjunktionen med Uranus bygger på en frihetsönskan och kunna att verka oberoende av andra. Vilket motsätter sig Skorpionens förbund, att bära på skulder så friheten får konsekvenser, där allt vi gör blottas och ger reaktionen på vår aktion. Våra skulder ska betalas förr eller senare. 

Oppositionen med Skorpionfullmånen är Solen i Oxen och ”njuta i mitt”

Den starka frihetsönskan och att inte känna oro för framtiden hetsar på. Det egna miljöansvaret blir påtagligt och det som tidigare gjort oss trygga genom genom att äga och samla på saker ändras. Ju mer vi äger, desto mer samlar vi på oss och det gör oss mer och mer slav till våra ägodelar. Saker ska brukas och ekonomin cirkulerar kring pengar. Dags att rensa bort det som inte längre används. Återbruka, lämna tillbaka, sälj, skänk, återvinn, eller släng. Bränn symboliskt.

Tanken på att saker/grejer bara existerar i ett vakuum och varar för evigt är inte sant. Att sopa under mattan eller fixera i status quo är att trotsa naturens lagar. Den enda konstanta är förändring. Din lärdom eller läxa kommer till dig när den ska.

Skorpionfullmånen hänvisar och menar på att vi är i den här situationen tillsammans. Oxen syftar på ”min och mitt” och Skorpionen ”vårt”. Naturligtvis är att äga saker en del av vår utvecklingsprocess. Om du inte har mat svälter vi. Om vi inte har tak över huvudet, eller varma kläder i kyla blir vi sjuka.

Oxen lär oss att bli individer och att ta hand om oss själva och när vi når dit inser vi att vi bara kommer så långt på egen hand. Insikten ges i uttrycket att vi är bättre tillsammans med en annan enhet, med annan person, eller gemensamt i samhället. Sammanslagning med anna sker alltid på bekostnad av vår egen frihet. Men det är inte nödvändigtvis dåligt, och för evolutionen är det absolut nödvändigt.

Pinkmoon -Supermoon in Scorpio

Lyckliga par kanske saknar sina ungdomsår i frihet, men på sikt finner mervärde i den ömsesidiga relationen. Att vara en del av ett samhälle kan innebära att du inte längre kan vräka ut dig eller din höga musik – men det betyder också att det finns en granne för stöd eller  att lita på.

Skorpionen vill hitta njutning och känna sig sexig

Skorpionen associeras med transformation och rensning. När du hör ordet ”Skorpionen” ska du automatiskt tänka: ”vad behöver jag släppa?”. Den här SkorpionFullmånen gör att du kan känna extra  dragning till någon, våga gå ner i de djupaste mörkaste känslorna. Samtidigt som de kan blottas efter sökandet. Ta för dig och njuta av beröring och sex. Hitta balansen mellan intensitet (skorpion) och lat tillfredsställelse (oxe). Men här saknar vi den otroliga omvandlingspotential som Skorpionen kan erbjuda.

Skorpionen handlar inte bara om att släppa taget. Se det som likt det som sker under hösten, när bladen faller från träden. Det är ju inte bara träden som släpper torra löv, utan en enorm näringsfilt som i bästa kretsloppet ska föra ner den goa’ näringen tillbaka till jorden. Inget ska gå till spillo. Näringsfilten över vintern gör att träden delvis inte torka ut men samtidigt skonar och tillför värde. Utan träd och växtlighet blir det svårt att andas, vår existens (som däggdjur) upphör… Så processen med transformation från ett tillstånd till annat, att sluta existera, är fruktat av många. Men det är det enda vi vet säkert kommer ske. Förändring kan verka mer eller mindre svårt att acceptera. Bara för att omständigheter ändras betyder inte att vi upphör att existera. De blir helt enkelt något annat.  Talesätt om “att ur kris föds något nytt“ är inte att underskatta att det ligger nära Skorpionens verkliga uregenskaper.

Fullmåne Ritual

Fullmånen i Skorpionen är ett utmärkt tillfälle att fråga dig själv:

* Vad håller jag fast vid? Vilken frihet kan jag hitta genom att släppa det som är/eller inte är mitt?

* Var sitter jag fast? Vad kan jag göra för att ge mig utrymme att gå vidare?

* Vem är jag inte längre villig att vara? Vem vill jag utvecklas till?

Ta dig 10 minuter på kvällen vid Fullmånen, att skriva ner på en lapp vad du ska släppa. Välj både personer och situationer. Under  egen visualisering av dem och genom att bränna lappen, befriar du dig. 

Hämta hem tre saker, personer och situationer du är tacksam för. Tänk på dem och mer viktigt är att känna dem. 

Om det känns rätt säg för dig själv något i stilen “jag vet att jag är lyckligt lottad och har tur och förutsättningen att leva ett liv i det” 

..och låt det så vara…

—————————

Fullmåne – är en av fyra faser

Månen är i ständig rörelse i en omloppsbana kring jorden. Då påverkas hur mycket av månens solbelysta yta som kan ses från jorden. Detta skapar månens faser.

Månens fase

Nymåne. Månen syns först inte och ser sedan ut som en tunn månskära, eftersom den befinner sig nästan precis mellan jorden och solen och blir – från jorden sett – belyst bakifrån.

Första kvarteret. Efter sju dagar har månen nått en fjärdedel av sin omloppsbana runt jorden och från jorden verkar månen i denna fas upplyst till hälften. 

Fullmåne. Efter 14 dagar har månen nått hälften av sin omloppsbana, är fullt upplyst av solens strålar och från jorden ser vi en fullmåne på natthimlen. 

Sista kvarteret. Efter ungefär 22 dagar har månen nått tre fjärdedelar av omloppsvarvet, ser halvt upplyst igen. När månen har passerat denna fas ser vi allt mindre av den, tills den påbörjar ett nytt varv runt jorden som nymåne igen, berättar Naturhistoriska riksmuseet. 

*En supermåne innebär att fullmåne inträffar när månen är väldigt nära jorden, och alltså upplevs väldigt stor. Det inträffar två gånger under 2021 i Sverige, den 27 april och 26 maj. Mäktigast ser supermånen ut när den ligger nära horisonten. Det beror på en optisk illusion som hänger ihop med hur hjärnan bedömer avstånd. Eftersom du ser månen i ett sammanhang med landskap och närmiljö luras du att tro att den är större. Inom vetenskapen används inte uttrycket ”supermåne”, utan benäms som perigeum-syzygy.

Publicerad av nordvalla

Business Angel investing in sustainable changes. Chapter President Keiretsu Forum Nordics, Managing Founding Partner Cross Nordic Capital, Founding Partner Nordvest.se, Partner STOAF, Venture partner Butterfly Ventures, Partner and Chairwoman Covr Security and WeDontHaveTime.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: